Hienoarominen fenkoli-kukkakaalikeitto

7.4.2018

Hienoarominen fenkoli-kukkakaalikeitto
22 arviota - 4.7

Hienoarominen fenkoli-kukkakaalikeitto hurmaa alkuruokana ja sopii mainiosti myös kevyeksi lounaaksi.

Fenkoli-kukkakaalikeitto_4

Fenkoli-kukkakaalikeitto ja marinoidut jokiravunpyrstöt (4-6 hlölle)

  • 1 kpl kukkakaali (n. 750g)
  • 1 kpl fenkoli (n. 200g)
  • 3 kpl kevätsipuleita (ei varsia)
  • 3 cm pala sitruunaruohoa
  • 3 dl kasvislientä (esim. Puljonki)
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 20 g voita
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl hyvälaatuista suolaa
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 200 g jokiravunpyrstöjä
  • 1 dl mantelilla maustettua oliiviöljyä
  • 3 tl hyvälaatuista sherryviinietikkaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 dl tuoreita lipstikanlehtiä
  • ½ tl hyvälaatuista sormisuolaa

Poista kukkakaalista vihreät lehdet ja paloittele se. Kuori ja paloittele fenkoli ja kevätsipulit. Viipaloi sitruunaruoho ohuiksi siivuiksi. Laita paloittelemasi ainekset kattilaan ja kuullota niitä voissa viisi minuuttia miedolla lämmöllä. Älä ruskista vihanneksia. Lisää kattilaan valkoviini, kasvisliemi, suola, sokeri ja mustapippuri. Keitä 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. Soseuta keitto joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella samettimaisen hienoksi. Lisää keittoon kevyesti vaahdotettu kuohukerma ja anna keiton kiehahtaa.

Sekoita mantelilla maustettu oliiviöljy ja sherryviinietikka. Lisää marinadiin jokiravunpyrstöt.

Hienonna lipstikanlehdet. Laita hienonnetut lehdet, oliiviöljy ja suola mortteliin. Pyörittele seoksen rakenne rikki.

Fenkoli-kukkakaalikeitto_1

Viinilasillinen

Wolfberger Riesling, Ranska. Alkon nro 572407. Hinta 12,88€.
Kuiva, hapokas, hienostuneen viheromenainen, mineraalinen, kevyen yrttinen.

Wolfberger Riesling-Pinot Gris, Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 14,39€.
Puolikuiva, hapokas, pirteän omenainen, sitruksinen, mineraalinen.

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Jonna / suolaa&hunajaa maaliskuu 13, 2015 18:30

Fenkoli ja kukkakaali, kuulostaa juuri hyvältä parilta ja sen lisäksi minulla olisi molempia puolikas tuolla jääkaapissa. Todella hyvänkuuloinen resepti.

mikko maaliskuu 13, 2015 18:39

Kiitos suuresti Jonna! Onnea vielä upeasta voitostasi reseptikilpailussa. Hienon possunpostireseptin löydät täältä: http://suolaajahunajaa.com/2015/02/25/toinenkin-poski-aasialaiset-possunposket-luumukastikkeessa/

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: