Mehevät graavilohella, punakaalisalaatilla ja piparjuurijogurtilla täytetyt maissitortillat ovat todella herkullisia. Ne sopivat moneen; lounaaksi, välipalaksi, illanistujaisiin tai evääksi metsäretkelle.
Mehevät graavilohi tortillat (6 kpl)
- 6 kpl pieniä maissitortilloja
- 200 g graavi kirjolohifileesiivu lime
- 1 prk (150g) turkkilaista jogurttia
- 3 tl piparjuuritahnaa
- 400 g punakaalia
- 2 tl kokojyväsinappia
- ½ dl seesamiöljyä
- 5 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Graavilohisuikaleet ja punakaalisalaatti maistuvat tortillojen täytteenä
Poista tarvittaessa punakaalin päällimmäiset lehdet. Leikkaa kaali puoliksi ja poista veitsellä sen kanta. Hienonna keräkaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi terävällä veitsellä. Laita kaalisuikaleet kulhoon. Painele kaalisuikaleita perunasurvimella viiden minuutin ajan voimakkaasti. Tällöin kaalin rakenne menee rikki.
Sekoita kulhossa kokojyväsinappi, seesamiöljy, valkoviinietikka ja rouhittu mustapippuri. Lisää mausteliemi kaalisalaatin joukkoon ja sekoita hyvin. Anna salaatin maustua puoli tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.
Lisää piparjuuritahna jogurtin joukkoon. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa hetki.
Leikkaa graavilohisiivut suikaleiksi. Täytä maissitortillat punakaalisalaatilla, piparjuurijogurtilla ja graavilohisuikaleilla.
Viinilasillinen
Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, limettinen, omenainen, päärynäinen, mineraalinen, petrolinen.
Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 16,99€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,99€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi