Herkulliset ja nopeat blini-muffinssit valmistuvat ilman blinien perinteistä ”yön yli odottelua”. Blini-muffinssien taikinaan lisätään makua antamaan kylmäsavuporomurua. Blini-muffinssit tarjoillaan maistuvan savuporotahnan, suolakurkun ja punasipulin kanssa.

Herkulliset blini-muffinssit kylmäsavuporotäytteellä (noin 12-15 kpl)
- 2 dl kermaviiliä
- 70 g kylmäsavupororouhetta
- 2 kpl kananmunia
- 1 dl voisulaa
- 1½ dl tattarijauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl ruokasoodaa
- ½ tl leivinjauhetta
- 30 g voita vuokien voiteluun
- 120 g smetanaa (yli 35% rasvaa)
- 130 g kylmäsavupororouhetta
- 400 g savuporotuorejuustoa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 kpl punasipuli (tarjoiluun)
- 2 kpl suolakurkkuja (tarjoiluun)
Herkulliset blini-muffinssit on nopeat valmistaa
Sekoita kermaviili, savupororouhe, kananmunat, voisula, tattarijauhot, vehnäjauhot, suola, sokeria, ruokasooda ja leivinjauhe taikinakulhossa. Anna taikinan levätä 5-10 minuuttia.
Voitele silikonisen muffinssivuoan kolot runsaalla voilla. Lusikoi blinitaikinaa vuokiin noin 1 rkl / kolo. Paista blini-muffinssit uunissa 175°C noin 15-20 minuuttia, kunnes blini-muffinssit ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
Vatkaa smetana vaahdoksi. Lisää smetanan joukkoon savuporomuru, savuporotuorejuusto ja rouhittu mustapippuri. Sekoita kunnolla. Voit laittaa savuporotahnan pursotinpussiin, jotta saat pursotettua sen kauniista blini-muffinssien päälle.
Leikkaa punasipuli ja suolakurkut kuutioksi. Viimeistele blini-muffinssit pursottamalla niiden päälle porotahnaa. Lisää annoksiin suolakurkku- ja punasipulikuutioita.

Viinilasillinen
2u Duas Uvas, Portugali. Alkon nro 911727. Hinta 9,01€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, kirsikkainen, vadelmainen, hennon mausteinen.
Chavin Cabernet Sauvignon, Ranska. Alkon nro 463337. Hinta 11,00€.
Täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, luumuinen, vadelmainen, kukkainen.
Llai Llai Pinot Noir, Chile. Alkon nro 438117. Hinta 13,71€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, vadelmainen, kirsikkainen, herukkainen, kevyen mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja