Tuore pinaatti, ruusukaalit ja kirsikkatomaatit maustavat herkullisen kylmäsavulohipastan. Tästä ei pastaruoka enää parane, kun se kruunataan ricottalla ja pekaanipähkinöillä.
Pinaatilla ja ruusukaaleilla maustettu savulohipasta (4 hlölle)
- 150 g kylmäsavulohta
- 1 kpl sipuli
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 150 g tuoretta pinaattia
- 200 g ruusukaaleja
- 1 rs kirsikkatomaatteja
- 1 tlk Mutti kirsikkatomaatti
- 1 dl valkoviiniä
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl hummerifondia
- 2 tl kuivattua basilikaa
- 2 rl rouhittua mustapippuria
- 2 dl pekaanipähkinöitä
- 100 g ricottaa
- Oliiviöljyä
- 300 g tuore nauhapastaa
Kuori ja hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuullota valkosipuli- ja sipulikuutioita tilkassa oliiviöljyä kasarissa. Lisää kasariin valkoviini, kalakastike, sitruunamehu, basilika, mustapippuri ja hummerifondi. Anna kiehua 5 minuuttia. Lisää kasariin Mutti kirsikkatomaattitölkki ja tuoreet kirsikkatomaatit. Anna kastikkeen kiehua hymyillen 15 minuuttia. Leikkaa kylmäsavulohi suikaleiksi. Lisää kastikkeeseen halkaistut ruusukaalit ja savulohisuikaleet. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää lopuksi kastikkeeseen tuoreet huuhdellut pinaatinlehdet. Anna kastikkeen kiehuta muutama minuutti.
Keitä nauhapasta ohjeen mukaan eli noin 2 minuuttia. Valuta pasta lävikössä.
Tarjoile pasta-annos pekaanipähkinöiden ja muutaman ricottanokareen kera.
Viinilasillinen
That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.
Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, miellyttävän mineraalinen.
Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,90€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, mielyttävän mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja