Täynnä makuja oleva helppotekoinen tonnikala-katkarapukookoscurry on arkiruokaa parhaimmillaan. Maku kastikkeeseen syntyy keltaisesta currytahnasta ja kookosmaidosta. Nauti keltainen kookoscurry riisin tai nuudeleiden kanssa.

Tonnikalaa ja katkarapuja keltaisessa kookoscurrykastikkeessa (4-6 hlölle)
- 2 prk tonnikalaa vedessä
- 200 g katkarapuja
- 2 kpl punasipuleita
- 100 g pinaattia
- 300 g herkkusieniä
- 2 rkl keltaista currytahnaa
- 1 tl kurkumaa
- 2 rkl kasvisfondia
- 3 rkl soijakastiketta
- 4 rkl valkoviinietikkaa
- 2 rkl (ruoko)sokeria
- 1 prk kookosmaitoa
- öljyä paistamiseen
Keltaisen curry-kookoskastikkeen maku hurmaa
Kuori punasipulit ja pilko ne paloiksi. Leikkaa herkkusienet neljään osaan. Paahda sipuleita ja herkkusieniä korkeareunaisessa pannussa/padassa tilkassa öljyä, kunnes ne ovat kauniin värisiä.
Lisää pannulle keltainen currytahna, kurkuma, kasvisfondi, soijakastike, valkoviinietikka, sokeri ja kookosmaito. Keitä kastiketta 15 minuuttia. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Lisää kookos-currykastikkeen joukkoon valutetut tonnikalat ja sulatetut katkaravut. Anna kastikkeen kiehahtaa. Lisää lopuksi kastikkeeseen pinaatinlehdet.
Tarjoile tonnikala-katkarapukastike riisin tai nuudeleiden kera.

Viinilasillinen
Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 16,99€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.
Wolfberger (W)3, Ranska. Alkon nro 597157. Hinta 15,19€.
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, päärynäinen, kukkainen, hennon mausteinen.
Pongrácz Rosé, Etelä-Afrikka, Western Cape. Alkon nro 520977. Hinta 17,97€
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, vadelmainen, punaherukkainen, hennon paahteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipajka