Kolmen sienen pasta Aromipajan tapaan on herkullisen umaminen makunautinto. Se sopii lounaaksi tai pienenpänä annoksena alkuruoaksi. Herkullisuuden salaisuus löytyy laadukkaasta liemessä ja tamarindikastikkeesta. Tätä reseptiä kannattaa kokeilla jo tänään!
Herkullinen kolmen sienen pasta Aromipajan tapaan (4 hlölle)
- 200 g pieniä tuoreita herkkusieniä
- 100 g tuoreita osterivinokkaita tai siitakesieniä
- 30 g kuivattuja suppilovahveroita
- 1 kpl banaanisalottisipuli
- 3 dl Ö villiriistalientä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl tamarinditahnaa
- 200 g savuporotuorejuustoa
- 300 g spagettia (esim. Rummo nro 3)
- 3 rkl kantarellifondia
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 50 g raastettua parmesaania
- 30 g voita
- Suolaa
Murenna kuivatut suppilovahverot pieniksi kulhossa. Kaada riistaliemi niiden päälle ja anna sienien turvota 15 minuutin ajan. Jos et löydä riistalientä kaupan valikoimista, voit käyttää vaihtoehtoisesti suolatonta kasvis- tai kanalientä. Hienonna banaanisalottisipuli pieniksi kuutioiksi. Leikkaa osterivinokkaat tai siitakesienet pituussuunnassa neljään osaan.
Kuumenna voi kasarissa. Lisää sipulikuutiot ja freesaa niitä 3 minuutin ajan miedolla lämmöllä. Nosta lieden lämpötilaa ja lisää joukkoon valkoviini ja sieni-riistaliemi seos. Lisää joukkoon muut sienet, tomaattipyree, tamarinditahna, kantarellifondi fondi ja rouhittu mustapippuri. Kun kastikepohja alkaa kiehumaan uudestaan, vähennä lieden lämpötilaa. Anna kiehuva hymyillen 15 minuutin ajan. Lisää joukkoon lopuksi savuporotuorejuusto ja anna kiehahtaa. Tarkista lopuksi kastikkeen suolaisuus ja lisää tarvittaessa suolaa.
Keitä pasta ohjeen mukaan. Valuta pasta ja lisää sen joukkoon sienikastike. Lisää joukkoon raastettu parmesaani. Tarjoile heti ja nauti!
Viinilasillinen
Silk & Spice Red Blend, Portugali. Alkon nro 934186. hinta 12,98€.
Täyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, marjainen, komean mausteinen.
Jacob’s Creek Le Petit Rosé, Australia. Alkon nro 428627. Hinta 11,99€.
Kuiva, hapokas, herukkainen, vadelmainen, sitruksinen, kevyen yrttinen.
Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja