Liharuoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Makaronilaatikko siskonmakkaroista

4.9/5 - (77 votes)

Helppotekoinen tomaattipohjainen siskonmakkara-makaronilaatikko on arjen pelastus. Mehevä makaronilaatikko maistuu koko perheelle ja sitä voi tehdä kerralla vaikka tupla-annoksen.

Tomaattinen siskonmakkara-makaronilaatikko (4-6 hlölle)

  • 500 g siskonmakkaroita
  • 500 g makaroneja
  • 2 kpl sipuli
  • 2-3 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 kpl kesäkurpitsa
  • 2 prk (á 400g) Mutti tomaattimurskaa
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 4 rkl kana- tai lihafondia
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa
  • 100 g juustoraastetta

Mehevä siskonmakkara-makaronilaatikko on arjen pelastaja

Kuori ja pilko sipulit pieniksi kuutioiksi. Pese kesäkurpitsa hyvin ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuli- ja kesäkurpitsakuutioita padassa öljyssä 5-10 minuuttia. Lisää pataan paseerattu tomaatti, valkoviinietikka, kanafondi ja mustapippuri. Anna kastikkeen kiehua 15 minuuttia välillä hämmentäen. Puserra siskonmakkarat tomaattikastikkeen joukkoon. Kypsennä kastiketta vielä viisi minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Keitä makaronit kypsiksi runsaalla suolalla maustetussa vedessä. Valuta makaronit. Lisää makaronit kastikkeen joukkoon pataan ja sekoita hyvin. Lisää laatikon päälle juustoraaste.

Kypsennä laatikkoa uunissa +180°C noin 40 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin värinen.

Viinilasillinen

Castillo de Molina Pinot Noir Gran Reserva, Chile. Alkon nro 455377. Hinta 12,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karpaloinen, mausteinen, hennon yrttinen.

Chavin Cabernet Sauvignon, Ranska. Alkon nro 463337. Hinta 10,98€.
Täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, luumuinen, vadelmainen, kukkainen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja