Makeita aprikooseja on kesäisin saatavilla melkein joka kaupasta. Aprikoosit sopivat loistavasti tomaatin, tonnikalan ja fetan kanssa ruokaisaan kesäsalaattiin.

Ruokaisa kesäsalaatti (4-6 hlölle)
- 1 kg tuoreita aprikooseja
- 8 kpl tomaatteja
- 200 g fetajuustoa
- 1 prk tonnikalapaloja vedessä
- 1 kourallinen tuoreita basilikan lehtiä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl hunajaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 dl saksanpähkinöitä
- 3 dl krutonkeja
Huuhdo ja kuivaa aprikoosit sekä tomaatit. Poista aprikooseista kivi leikkaamalla ne kahtia ja irroittamalla kivi sormin. Pilko aprikoosipuolikkaat neljään osaan. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Leikkaa fetajuusto viipaleiksi.
Kokoa salaatti laakealle vadille aprikooseista, tomaateista ja tonnikalasta. Mausta suolalla, hunajalla, oliiviöljyllä ja balsamiviinietikalla. Sekoita salaatti hyvin ja anna maustua 10 minuuttia. Viimeistele salaatti asettelemalla fetajuustot, saksanpähkinät, basilikan lehdet ja krutongit salaatin päälle.
Viinilasillinen
Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 18,98€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, klementiininen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.
Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 14,89€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja