Kalaruoka Reseptit Yleinen

Juustoinen savulohi-kauralaatikko

4.9/5 - (76 votes)

Kaurasuurimoista ja savulohesta valmistuu mehevä laatikkoruoka. Kaurasuurimot ovat helppokäyttöisiä ja maukas kotimainen vaihtoehto riisille. Juustoinen savulohi-kaurasuurimolaatikko on loistava arkiruoka, jota kannattaa tehdä kerralla isompi satsi.

Kotimaisista kaurasuurimoista valmistuu mehevä savulohilaatikko

Kuori sipuli ja valkosipulit. Leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi. Pese kesäkurpitsa huolella ja leikkaa se pieniksi kuutioksi. Kuumenna uunin kestävässä padassa tilkka öljyä. Lisää pataan sipulit ja kesäkurpitsat. Kuullota niitä keskilämmöllä kymmenisen minuuttia.

Lisää pataan tomaattimurskat, vesi, kalafondi, valkoviinietikka ja mustapippuri. Keitä seosta 10 minuuttia. Lisää pataan kaurasuurimot ja keitä vielä10 minuuttia välillä hämmentäen.

Lisää pataan Koskenlaskija, ruokakerma ja pienityt lämminsavulohen palat. Sekoita laatikon ainekset hyvin. Ripottele laatikon päälle juustoraaste ja kypsennä laatikkoa uunissa 180°C noin 40-50 minuuttia.

KWV Classic Collection Chardonnay, Etelä-Afrikka. Alkon nro 007835. Hinta 11,81€
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hunajameloninen, kevyen ananaksinen, hennon mausteinen.

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 17,01€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja