Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Kreikkalainen salaatti Aromipajan tapaan

4.9/5 - (26 votes)

Kreikkalainen salaatti sisältää perinteisesti tuoretta kypsää tomaattia, kurkkua, puna- tai keltasipulia, oliiveja sekä fetajuustoa. Aromipajan versiossa salaattiin lisätään raikasta vesimelonia ja pinaatinlehtiä. Kaiken kruunaa uunissa paneroitu fetajuusto, joka sulaa suuhun!

  • 8 kpl kypsiä tomaatteja tai 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 4 kpl avomaan kurkkuja
  • 1 kpl kelta- tai punasipuli
  • ½ kpl vesimeloni
  • 1 prk (noin 100 g) täytettyjä oliiveja mielesi mukaan
  • 60-80 g baby pinaattia
  • 1 tl oreganoa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 4 rkl sitrusbalsamicoa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 200 g fetaa
  • 1 kpl kananmuna
  • 2 dl pankojauhoja
  • tilkka oliiviöljyä uunipellille

Aromipajan kreikkalaisen salaatin kruunaa uunissa paneroitu fetajuusto

Pese huolella tomaatit ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi. Kuori vesimeloni ja kuutioi se. Kuori avomaan kurkut ja kuutioi ne. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Huuhtele pinaatinlehden ja kuivaa ne.

Kokoa salaatti annosvadille tomaateista, kurkusta, sipulista, vesimelonista, pinaatista ja oliiveista. Mausta salaatti hyvin ripauksella suolaa, mustapippuria, oreganoa sekä sitrusbalsamicolla ja oliiviöljyllä.

Leikkaa jääkaappikylmä fetajuusto kolmioiksi. Vatkaa kananmuna lautasella sekaisin ja pyörittele fetapalat siinä kauttaaltaan. Pyörittele fetapalat tämän jälkeen lautasella pankojauhoissa kauttaaltaan. Lisää uunipellille loraus oliiviöljyä ja pyörittele juustokolmiot öljyssä. Paista juustoja uunissa 225°C noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Nostele fetajuustopalat kreikkalaisen salaatin päälle.

Viñaredo Godello, Espanja. Alkon nro 569807. Hinta 16,49.
Kuiva, hapokas, hunajameloninen, greippinen, mineraalinen, yrttinen.

Quinta do Sil Godello, Espanja, Alkon nro 901262. Hinta 25,98€.
Kuiva, hapokas, omenainen, persikkainen, mausteinen.

Fraga do Corvo Godello, Espanja. Alkon nro 924524. Hinta 20,90€.
Kuiva, hapokas, persikkainen, päärynäinen, yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja