Pikkelöidyt sinapinsiemenet on todella helppo valmistaa. Ne sopivat monen ruoan lisukkeeksi antamaan kirpsakkaa makua. Itse käytän niitä kalan, lihan ja hodareiden lisukkeena. Suosittelen kokeilemaan!

Pikkelöidyt sinapinsiemenet
- 80 g sinapinsiemeniä
- ½-¾ dl valkoviinietikkaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
Pikkelöidyt sinapinsiemenet ovat hyvä lisuke
Kiehauta etikka, sokeri ja vesi kattilassa. Lisää kattilaan sinapinsiemenet ja anna siementen tekeytyä 10 minuuttia. Sekoita seosta välillä.
Laita pikkelöidyt sinapinsiemenet puhtaaseen lasipurkkiin ja sulje kansi. Anna purkin jäätyä ja siirrä se jääkaappiin. Anna sinapinsiementen tekeytyä vähintään tunnin verran tai seuraavaan päivään.
Pikkelöidyt sinapinsiemenet säilyvät jääkaapissa useamman viikon, kun niitä ottaa aina puhtailla ottimilla.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
