Maa-artisokkien kuori on ohut ja mukulat voi syödä kuorineen. Salvialla ja sitruunamehulla maustetut maa-artisokat maistuvat sellaisenaan tai erilaisten ruokien lisukkeena.
Maa-artisokkien kuori on ohut ja mukulat voi syödä kuorineen
Salvialla ja sitruunamehulla maustetut paahdetut maa-artisokat (noin 4-6 hlölle)
- 800 g maa-artisokkia
- 1 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 50 g voita
- 1 tl sormisuolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- ½ sitruunan mehu
Pese maa-artisokat puhtaiksi juuresharjalla. Pieni suurimpia mukuloita hieman pienemmiksi. Laita maa-artisokat uunivuokaan. Kääntele artisokat oliiviöljyssä ja huoneen lämpöisessä voissa sekä ripottele pinnalle silputtu salvia, suola ja mustapippuri. Kypsennä maa-artisokkia 200°C uunissa noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kauniin paahtuneita. Viimeistele maa-artisokat sitruunamehulla.
Tarjoile paahdetut maa-artisokat sellaisenaan tai erilaisten ruoka-annosten lisukkeena.
Viinilasillinen
Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir, Chile. Alkon nro 405567. Hinta 19,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, vadelmainen, karpaloinen, kukkainen.
Three Finger Jack Gold Mine Hills Chardonnay, Yhdysvallat. Alkon nro 920791. Hinta 18,98€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, kukkainen, tasapainoisen paahteinen.
Laroche Chardonnay L, Ranska. Alkon nro 007293. hinta 11,99€.
Kuiva, keskihapokas, sitruksinen, hunajameloninen, päärynäinen, kukkainen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja