Juhlat Kasvisruoka Reseptit Yleinen

Paahdetut maa-artisokat

4.9/5 - (21 votes)

Maa-artisokkien kuori on ohut ja mukulat voi syödä kuorineen. Salvialla ja sitruunamehulla maustetut maa-artisokat maistuvat sellaisenaan tai erilaisten ruokien lisukkeena.

Maa-artisokkien kuori on ohut ja mukulat voi syödä kuorineen

Salvialla ja sitruunamehulla maustetut paahdetut maa-artisokat (noin 4-6 hlölle)

  • 800 g maa-artisokkia
  • 1 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 50 g voita
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ sitruunan mehu

Pese maa-artisokat puhtaiksi juuresharjalla. Pieni suurimpia mukuloita hieman pienemmiksi. Laita maa-artisokat uunivuokaan. Kääntele artisokat oliiviöljyssä ja huoneen lämpöisessä voissa sekä ripottele pinnalle silputtu salvia, suola ja mustapippuri. Kypsennä maa-artisokkia 200°C uunissa noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kauniin paahtuneita. Viimeistele maa-artisokat sitruunamehulla.
Tarjoile paahdetut maa-artisokat sellaisenaan tai erilaisten ruoka-annosten lisukkeena.

Viinilasillinen

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir, Chile. Alkon nro 405567. Hinta 19,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, vadelmainen, karpaloinen, kukkainen.

Three Finger Jack Gold Mine Hills Chardonnay, Yhdysvallat. Alkon nro 920791. Hinta 18,98€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, kukkainen, tasapainoisen paahteinen.

Laroche Chardonnay L, Ranska. Alkon nro 007293. hinta 11,99€.
Kuiva, keskihapokas, sitruksinen, hunajameloninen, päärynäinen, kukkainen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close