Herkullinen muikkukeitto

3.10.2013

Herkullinen muikkukeitto
17 arviota - 4.82

Muikkukeitto on loistava ruoka, joka maistuu taivaalliselta ulkoilun jälkeen. Muikkukeiton valmistaminen käy käden käänteessä ja maku palkitsee vaativammankin kulinaristin. Viiniksi sopivat kevyet kuivat ja puolikuivat valkoviinit sekä erinomaisesti myös olut.

Muikkukeitto (6 hlölle) 

  • 600 g muikkuja
  • 1 l kalalientä (esim. Puljonki)
  • 2 dl valkoviiniä
  • 6 kpl keskikokoisia kiinteitä perunoita
  • 1 cm pala palsternakkaa
  • 1 cm pala juuriselleriä
  • 2 cm pala fenkolia
  • 1 kpl banaanisalottisipuli
  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • 4 dl kuohukermaa
  • 100 g voita
  • 4 siivua vuokaruisleipää
  • hyvälaatuista suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Huuhtele muikut huolellisesti lävikössä kylmän veden alla. Mikäli muikut ovat isohkoja, perkaa ne ja poista päät. Neulamuikut voi käyttää keittoon sellaisenaan. Kuori perunat, palsternakka, juuriselleri, fenkoli, sipuli ja valkosipuli. Leikkaa perunat kauniiksi suupalan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa muut ainekset pieniksi kuutioiksi. Kuullota aineksia hetki kattilassa nokareessa voita. Lisää kattilaan kalaliemi, valkoviini, suola ja rouhittu mustapippuri. Anna poreilla noin 15 minuuttia kunnes juurekset ovat melkein kypsiä. Lisää muikut, kerma ja voi. Sekoita varovasti, etteivät muikut hajoa. Anna kiehahtaa ja tarkasta suola. Keiton tulee olla maustaan jopa hieman tavanomaista suolaisempaa, jotta maut tulevat hyvin esille. Tarjoile välittömästi ruisleipäkuutioiden kanssa.

 

Viini/olutlasillinen

Happy Grape Organic Riesling, Saksa Mosel. Alkon nro 592077. Hinta 8,79.
Luomuviini, puolikuiva, hapokas, sitsuksisen omenainen.

Estrella Damm Inedit 0,75l, Espanja, Alkon nro 783967, Hinta 7,29€
Keltainen, samea, kevyt, miedosti humaloitu, hienostuneen hedelmäinen.

 

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: