Maistuva alkuruoka valmistuu lohitartar-skagen tahnasta. Sydänsalaatinlehtien päälle kootaan ruohosipulilla maustetun lohitartarin ja katkarapuskagenin herkullista sekoitusta. Voit valmistaa täytteet jo edellisenä päivänä, jolloin alkupalan kokoaminen on nopeaa.

Herkulliset lohitartar-katkarapuskagen sydänsalaatinlehdet (6-8 hlölle)
- 1 prk (200g) Hyvä Apaja jäämerensalaatti
- 200 g isoja katkarapuja
- 1 rkl sitruunanmehua
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 220 g Kala-Lappi graavi kirjolohifileepala
- ½ rku tuoretta ruohosipulia
- 300 g sydänsalaattia
Näyttävä alkupala lohitartar-skagentahnasta kootaan sydänsalaatin päälle
Sulata ja valuta katkaravut lävikössä. Sekoita kulhossa katkaravut, jäämerensalaatti, sitruunamehu ja mustapippuri. Anna skagentahnan maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
Irrota veitsellä graavilohipalasta nahka. Se onnistuu parhaiten asettelemalla kalapala leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Työnnä terävä veitsi kalan nahan yläpuolelle ja viillä nahka irti. Leikkaa graavilohi pieniksi kuutioksi. Hienonna puolikas ruohosipuliruukku. Sekoita graavilohipalat ja ruohosipulisilppu.
Sekoita lohitartar ja katkarapuskagen keskenään. Pese sydänsalaatti ja irrota salaatinlehden. Lusikoi lohitartar-skagenia salaatinlehtien päälle.

Viinilasillinen
Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut, Uusi-Seelanti. Alkon nro 943097. Hinta 17,59€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruunainen, ananaskirsikkainen, miellyttävän paahteinen.
Mumm Cordon Rouge Brut, Ranska. Alkon nro 008741. Hinta 44,98€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, omenainen, aprikoosinen, tasapainoinen, miellyttävän raikas.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja