Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Meksikolainen lohitartar rieska

5/5 - (62 votes)

Lohitartar maustetaan meksikolaisittain tajinilla. Se tarjoillaan suomalaisen tortillan eli rieskan päällä avokado-tuorejuustokreemin kanssa. Tajin-mauste on meksikolaisen keittiön kulmakiviä. Se on sekoitus chiliä, limettiä ja merisuolaa.

Meksikolaisittan maustettu lohitartar rieka on herkullista

Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Hienonna kala pieniksi kuutioiksi terävällä veitsellä. Mausta lohitartar Tajín-mausteseoksella. Laita meksikolainen lohitartar jääkaappiin ja anna sen maustua tunnin ajan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Irrota ruokalusikalla avokadojen hedelmäliha. Soseuta avokadot, sitruunamehu ja tuorejuusto sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Laita avokado-tuorejuustokreemi pursotinpussiin.

Paahda rieskan leivänpaahtimessa. Lusikoi lusikoi päälle lohitartaria. Viimeistele annos pursottamalla avokadokreemistä ruusukkeita lohitartarin sekaan.

Wolfberger Crémant d’Alsace Brut, Ranska. Alkon nro 008814. Hinta 17,20€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen, tasapainoinen.

Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut, Uusi-Seelanti. Alkon nro 943097. Hinta 17,59€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruunainen, ananaskirsikkainen, miellyttävän paahteinen.

Mumm Cordon Rouge Brut, Ranska. Alkon nro 008741. Hinta 44,98€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, omenainen, aprikoosinen, tasapainoinen, miellyttävän raikas.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja