Lohitartar maustetaan meksikolaisittain tajinilla. Se tarjoillaan suomalaisen tortillan eli rieskan päällä avokado-tuorejuustokreemin kanssa. Tajin-mauste on meksikolaisen keittiön kulmakiviä. Se on sekoitus chiliä, limettiä ja merisuolaa.

Meksikolainen lohitartar rieska ja avokado-tuorejuustotahna (8 hlölle)
- 400 g lohifilee
- 2 tl Tajín meksikolaista chilimausteseosta
- 2-3 kpl avokadoja
- 1 rkl sitruunamehua
- 150 g maustamatonta tuorejuustoa
- 8 kpl ohuita rieskoja
Meksikolaisittan maustettu lohitartar rieka on herkullista
Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Hienonna kala pieniksi kuutioiksi terävällä veitsellä. Mausta lohitartar Tajín-mausteseoksella. Laita meksikolainen lohitartar jääkaappiin ja anna sen maustua tunnin ajan.
Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Irrota ruokalusikalla avokadojen hedelmäliha. Soseuta avokadot, sitruunamehu ja tuorejuusto sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Laita avokado-tuorejuustokreemi pursotinpussiin.
Paahda rieskan leivänpaahtimessa. Lusikoi lusikoi päälle lohitartaria. Viimeistele annos pursottamalla avokadokreemistä ruusukkeita lohitartarin sekaan.

Viinilasillinen
Wolfberger Crémant d’Alsace Brut, Ranska. Alkon nro 008814. Hinta 17,20€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen, tasapainoinen.
Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut, Uusi-Seelanti. Alkon nro 943097. Hinta 17,59€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruunainen, ananaskirsikkainen, miellyttävän paahteinen.
Mumm Cordon Rouge Brut, Ranska. Alkon nro 008741. Hinta 44,98€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, omenainen, aprikoosinen, tasapainoinen, miellyttävän raikas.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja