Tuore kuhafile saa kaverikseen huumaavan makoisan Sriracha-majoneesin, joka tuo hampurilaiseen juuri sopivasti potkua ja lämpöä. Mutta ei siinä vielä kaikki – mummon maustamat etikkakurkut, joissa häivähdys Dijon-sinappia, täydentävät kokonaisuuden täydellisesti. Tämä on hampurilainen, joka tuo kesän parhaat maut suoraan lautaselle. Päivän kohokohta on juuri syntynyt!

Kuhahampurilainen, chili-majoneesi ja mummon etikkakurkut (4 hlölle)
- 2 kpl (400g) kuhafileitä
- 1 tl suolaa
- 1 tl valkopippuria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 rkl voita paistamiseen
- 1-2 rkl Sriracha-majoneesia
- 2 dl maustamatonta majoneesia
- 2-3 kpl avomaan kurkkuja
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 4 kpl hampurilaissämpylöitä
- kourallinen salaatinlehtiä
Kuhahampurilainen nautitaan mummon etikkakurkkujen ja chilimajoneesin kera
Laita kannelliseen kulhoon väkiviinaetikka, sokeria, vesi ja sinappi. Sekoita hyvin. Kuori avomaan kurkut ja siivuta ne mahdollisimman ohuiksi. Laita kurkut etikkaseokseen ja heiluttele kulhoa. Anna kurkkujen maustua vähintään 30 minuuttia.
Suolaa ja pippuroi kuhafileet. Anna fileiden maustua vähintään 15 minuuttia. Leikkaa niistä 4 annospalaa. Pyörittele kuhafileet vehnäjauhoissa. Paista kuhafileet pannulla voissa kypsiksi eli noin 45 sekuntia molemmilta puolilta.
Sekoita maustamattoman majoneesin sekaan chilikastike.
Paahda hampurilaissämpylät. Kokoa hampurilainen lusikoimalla kannelle ja pohjalle chili-majoneesia. Asettele paistettu kuhafilee pohjan päälle. Lisää mummon etikkakurkkuja runsaasti ja viimeistele hampurilainen salaatinlehdillä.

Viinilasillinen
Neiss Scheurebe, Saksa. Alkon nro 540787. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, greippinen, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen.
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,99€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
