Cavi-art merileväkaviaari on herkullinen ja monipuolinen tuote, jota voi tarjota myös kalaa kammoaville. Herkulliset suolaiset pikkupannukakut valmistuvat kätevästi muffinssivuoassa. Ne täytetään smetanalla ja merilevämädillä. Kaviaaripannukakkuja voit tarjoilla kuohuviinilasillisen kanssa tai vaikkapa alkuruokana.
Suussa sulavat Cavi-art pikkupannukakut (12 kpl)
- 3 kpl kananmunia
- 2 dl täysmaitoa
- 1 dl piimää
- 2 rkl voisulaa tai öljyä
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 rkl voita (voiteluun)
- 200 g smetanaa (rasva yli 30%)
- 100 g Cavi-art merileväkaviaari punainen
- 100 g Cavi-art merileväkaviaari musta
- 1 kpl mieto hopeasipuli
Juhlien herkullinen pikkusuolainen valmistuu Cavi-artista ja pannukakuista
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki. Sekoita joukkoon muut aineet. Anna pannukakkutaikinan turvota 15 minuuttia.
Voitele 12:n kolon muffinssivuoka/pelti huoneenlämpöisellä voilla. Kaada jokaiseen koloon taikinaa ⅔ vuoan tilavuudesta. Paista pannukakkuja noin 25 minuuttia (225°C) kunnes pannukakut ovat kullan keltaisia. Irrota pannukakut ja anna niiden jäähtyä.
Kaada smetana kulhoon ja vaahdota se kiinteäksi sähkövatkaimella. Varo, ettet vaahdota liikaa, sillä smetanasta tulee helposti voita. Kuori hopeasipuli ja leikkaa se terävällä veitsellä pienen pieniksi kuutioiksi. Kun veitsi on terävä, sipulista ei tule kitkerää. Kokoa pikkupannukakut nostelemalla niiden päälle smetanavaahtoa. Voit halutessasi pursottaa vaahdon kauniiksi. Asettele lusikalla smetanan päälle punaista ja mustaa Cavi-artia. Lisää komeuden päälle vielä hieman sipulikuutioita.
Viinilasillinen
Wolfberger Crémant d’Alsace Brut, Ranska. Alkon nro 008814. Hinta 16,99€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen, tasapainoinen.
Mumm Cordon Rouge Brut, Ranska. Alkon nro 008741. Hinta 43,69€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, omenainen, aprikoosinen, tasapainoinen, miellyttävän raikas.
Mumm Le Rosé Champagne BrutMumm Brut Le Rosé, Ranska. Alkon nro 930287. Hinta 55,99€.
Erittäin kuiva, keskihapokas, sitruksinen, metsämansikkainen, tyylikäs.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja