Puolessa tunnissa valmistuu uunissa todella herkulliset Cheddar-juustolla gratinoidut valkosipuliset munakoisoviipaleet. Paahdetut munakoisot on todella helppo valmistaa. Ne maistuvat sellaisenaan tai sopivat lisukkeeksi moneen. Kannattaa kokeilla myös leivän päällisenä.
Juustoiset valkosipuliset paahdetut munakoisot (4-6 hlölle)
- 2 kpl munakoisoja
- ½ prk Pirkka rapea valkosipuli chili-seesamiöljyssä
- 100 g Jukolan Juusto Aito Cheddaria
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Cheddar-juustolla gratinoidut valkosipuliset munakoisot ovat herkullisia
Huuhtele munakoisot huolellisesti. Niitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa noin ½-1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita munakoisoviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja mustapippuria. Lisää noin teelusikallinen rapeaa valkosipulitahnaa per yksi munakoisoviipale.
Raasta Cheddar-juusto raasteeksi ja laita se munakoisoviipaleiden päälle. Paahda munakoisoviipaleita uunin yläosassa 220°C noin 20-30 minuuttia, kunnes munakoisot ovat kauniin värisiä.
Viinilasillinen
Alma Portuguesa 1l muovipullo, Portugali. Alkon nro 491308. Hinta 12,59€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, boysenmarjainen, kirsikkainen, herukkainen, kevyen mausteinen.
Chavin Bordeaux Rouge 1l kartonkitölkki, Ranska. Alkon nro 443258. Hinta 13,48€.
Täyteläinen, tanniininen, kirsikkainen, mustaherukkainen, boysenmarjainen, kaakaoinen, mausteinen.
Les Celliers de Vétroz Pinot Noir, Sveitsi. Alkon nro 473587. Hinta 18,50€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, punamarjainen, luumuinen, mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja