Herkkusienistä valmistuu hienostuneen makuinen sienipatee. Ruisleivän päälle levitetään sienipateeta ja leipä viimeistellään kylmäsavuporolla ja suolakurkuilla. Sienipateeleivät sopivat alkupalaksi, välipalaksi tai illanistujaisiin.

Herkkusienipatee-kylmäsavuporoleipä (4 hlölle)
- 8 rkl herkkusienipateeta
- 100 g poron kylmäsavupaistia
- 1 kpl suolakurkku
- 4 viipaletta ruisleipää
Valmista herkullinen herkkusienipatee Aromipajan reseptillä: Herkkusienipatee
Herkkusienipateesta valmistuu herkullinen leipä
Paahda ruisleipäsiivut leivänpaahtimessa. Leikkaa kylmäsavuporo suikaleiksi. Levitä leiville herkkusienipateeta. Nostele savuporosuikaleita leipien päälle. Viimeistele leivät suolakurkkuviipaleilla.

Viinilasillinen
Mayu Gran Reserva Carménère, Chile. Alkon nro 401557. Hinta 14,98€.
Runsaanpunainen, täyteläinen, keskitanniininen, boysenmarjainen, kirsikkainen, metsämarjainen, hennon savuinen.
Hewitson Baby Bush Mourvèdre, Australia. Alkon nro 448047. Hinta 16,99€.
Runsaanpunainen, keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karhunvatukkainen, luumuinen, karpaloinen, kevyen mausteinen.
Tommasi Ripasso Valpolicella. Italia, Valpolicella. Alko nro 429567. Hinta 22,75€.
Tummanpunainen, keskitäyteläinen, mausteisen luumuinen, kypsä ja hennon tamminen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja