Sinappi keitetään aina keltuaisista, ei kokonaisista munista, opasti mummoni aikoinaan minua. Mummon makean ja tulisen sinapin maustavat tyrnimarja ja konjakki. Sinappi sopii loistavasti joulukinkun kanssa nautittavaksi, mutta kokeile sitä myös graavilohen kera!
Mummon tyrni-konjakkisinappi (3½ dl)
- 1½ dl Colman’s sinappijauhetta
- 1½ dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 kpl kananmunankeltuaisia
- ½ dl täystyrnimarjamehua
- 1 tl sherryviinietikaa
- 2 rkl konjakkia
Sekoita paksupohjaisessa kattilassa sinappijauhe ja sokeri. Sekoita joukkoon kerma, kananmunan keltuaiset ja tyrnimehu.
Kuumenna sinappiseosta koko ajan vispilällä pohjasta sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja saostuu. Varo polttamasta pohjaan!
Lisää sinappiin sherryviinietikka ja konjakki. Kaada sinappi säilytyspurkkeihin ja anna maun tasaantua jääkaapissa päivä tai kaksi.
Nautitaan mieluiten joulukinkun kera!