Mikä voisikaan olla täydellisempää, kun nauttia kesällä itse tehdystä ja herkullisesta jäätelöstä. Nyt voit valmistaa samettisen pehmeää jäätelöä ja sorbettia myös ilman jäätelökonetta. Uudella Dansukker glukoosisiirapilla saat juuri oikean rakenteen jäädytettyihin jälkiruokiin.
Muista myös antaa äänesi Aromipajan jäätelöreseptille:
ruoka.fi/ruokajutut/dansukker/aanesta-suomen-makein-jaatelo
Minttu-pistaasipähkinäjäätelö
- 4 kpl kananmunankeltuaisia
- 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- 2 dl täysmaitoa
- 1 dl Dansukker glukoosisiirappia
- 1 kpl vaniljatanko
- 2 dl kuohukerma
- 1 rku tuoretta minttua
- 50 g pistaasipähkinöitä
- 1 kpl lime
Vatkaa keltuaiset ja erikoishieno sokeri vaahdoksi. Laita maito, glukoosisiirappi ja vaniljatangon siemenet kattilaan vesihauteeseen. Nosta seos pois liedeltä, kun seos alkaa poreilla. Lisää keltuaisseos hiljalleen kattilaan koko ajan sekoittaen. Nosta kattila uudestaan vesihauteeseen. Anna poreilla koko ajan sekoittaen kunnes jäätelömassa sakenee. Tämä vie aikaa noin 5-10 minuuttia. Anna jäätelöseoksen jäähtyä. Voit jäähdyttää seoksen laittamalla kattilan kylmään veteen ja sekoittamalla sitä välillä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele kermavaahto jäähtyneen massan joukkoon. Pese lime huolellisesti ja raasta sen kuori. Lisää jäätelömassaan hienoksi silputut mintunlehdet, limenkuoriraaste sekä hienonnetut pistaasipähkinät. Laita seos jäätelökoneeseen tai pakasta vähintään viisi tuntia. Jos pakastat jäätelön, vatkaa jäätelöseosta pakastumisen aikana muutaman kerran.
Vadelmakastike
- 200 g vadelmia
- ½ kpl vaniljatanko
- 1 dl Dansukker glukoosisiirappia
- ½ dl Chambord-likööriä
Halkaise vaniljatanko ja ota siemenet talteen. Laita vadelmakastikkeen ainekset (vadelmat, vaniljansiemenet, Chambord-likööri ja glukoosisiirappi) kattilaan ja anna kiehua hymyillen 15 minuuttia. Siivilöi kastike ja jäähdytä jääkapissa.
Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja