Kuvittele lautasella kesän hehkuva väripaletti: samettisen pehmeä burrata, makeat kirsikat, mehukkaat tuoreet tomaatit ja intensiivisen aromikkaat aurinkokuivatut tomaatit. Burratan kiinteän mozzarellakuoren alta paljastuu kermaisen täyteläinen sydän – stracciatellan ja hyytyneen kerman silkkinen sekoitus, joka sulaa suussa kuin unelma.

Burrataa, kirsikoita ja tomaatteja kahdella tavalla (4-6 hlölle)
- 2 kpl (250g) Burrataa
- 200 g kirsikoita
- 4 kpl punaisia tomaatteja
- 4 kpl keltaisia tomaatteja
- 8 kpl aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ rku tuoreita basilikanlehtiä
- 2 dl pinjansiemeniä
Burratan kiinteän mozzarellakuoren alta paljastuu kermaisen täyteläinen sydän
Huuhtele tomaatit hyvin. Leikkaa tomaatit sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Laita tomaatit kulhoon ja mausta ne ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Huuhtele kirsikat. Halkaise kirsikat ja poista niistä kivi.
Paahda pinjasiemenet kuivalla paistinpannulla kullan ruskeiksi. Varo, etteivät siemenet pala.
Aja basilikanlehdet ja oliiviöljy samettiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
Laita burrata juustot kulhoon ja riko niiden rakenne rikki haarukalla. Annostele burrataa lautasille. Nostele juuston päälle kirsikoita, tomaatteja ja aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja. Viimeistele annokset basilikaöljyllä, paahdetuilla pinjansiemenillä ja tuoreilla basilikan lehdillä.

Viinilasillinen
Savia Viva Familia Organic Xarel-lo, Espanja. Alkon nro 582567. Hinta 12,49€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, kevyen persikkainen, hennon yrttinen.
KWV Classic Collection Chardonnay, Etelä-Afrikka. Alkon nro 007835. Hinta 11,79€
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hunajameloninen, kevyen ananaksinen, hennon mausteinen.
Bestheim Pinot Gris Premium Réserve, Ranska. Alkon nro 909317. Hinta 13,98€.
Kuiva, keskihapokas, omenainen, sitruksinen, persikkainen, hennon mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja