Perinteinen voi-sipulikastike saadaan vieläkin herkullisemmaksi kahdella lisämausteella. Nimittäin kapriksilla ja sitruunamehulla. Kokeile vaikka jo tänään!

Aromipajan voi-sipulikastike (4 hlölle)
- 100 g voita
- 4 kpl kesäsipulia varsineen
- 1/2 dl vettä
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 rkl kapriksia
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Kaprikset ja sitruunamehu maustavat perinteisen voi-sipulikastikkeen
Hienonna uudet sipulit varsineen. Sulata voi kattilassa. Lisää voin sekaan hienonnetut sipulit, vesi, sitruunamehu ja kaprikset. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10 minuuttia, jolloin kastike sakenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää mukaan silputtu tilli juuri ennen tarjoilua.
Voi-sipulikastike sopii erinomaisesti uusien perunoiden kanssa nautittavaksi.

Viinilasillinen
Laroche Chardonnay L, Ranska. Alkon nro 007293. Hinta 12,88€.
Kuiva, keskihapokas, kypsän sitruksinen, hunajameloninen, päärynäinen, kevyen kukkainen.
Laroche Petit Chablis L, Ranksa. Alkon nro 007496. Hinta 24,99€.
Kuiva, erittäin hapokas, sitruksinen, kevyen ananaksinen, omenainen, yrttinen, mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
