Sitruunapasta Aromipajan tapaan

6.4.2018

Sitruunapasta Aromipajan tapaan
35 arviota - 4.7

Sitruunapastan Aromipajan tapaan kruunaa hienostunut sahramin maku. Kaiken lisäksi pasta on äärettömän helppo ja nopea valmistaa.

Sitruunapasta_4

Sitruunapasta Aromipajan tapaan(2-4 hlölle)

  • 500 g tuorepastaa
  • 50 g pala parmesaania
  • 1 kpl sitruuna
  • 1 kpl lime
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 kpl punainen chili
  • 1 tl sahramia
  • mustapippuria
  • suolaa
  • ½ tl vadelmaviinietikkaa

Pese sitruuna, lime ja chili huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta sitruunan ja limen kuoret ja purista niiden mehu. Viipaloi chilit ohuiksi suikaleiksi. Lisää kattilaan valkoviini, sitruunamehu, puolet raastetuista kuorista, sahrami ja chilipaprikat. Anna kiehua hiljalleen, kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Lisää kattilaan kuohukerma ja hunaja (1tl). Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehahtaa. Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaisesti ja valuta. Kaada kuuma kastike pastan joukkoon ja sekoita.

Lisää toinen puoli sitruunan ja limen kuorista kuivalle paistinpannulle ja paahda niitä minuutin verran. Lisää 2 rkl hunajaa sekä ½ tl vadelmaviinietikkaa sekä anna kiehahtaa. Nostele karamellisoidut sitruunankuoret lautaselle jäähtymään.

Kokoa annokset lautaselle ja raasta niiden päälle parmesaania ja mustapippuria. Koriste annos karamellisoiduilla sitruunankuorilla.

Sitruunapasta_2

Viinilasillinen

Wolfberger Riesling-Pinot Gris, Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 14,39€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, kevään kukkainen, miellyttävän mineraalinen.

Wolfberger (W)3, Ranska. Alkon nro 597157. Hinta 11,98€.
Kuiva, hapokas, limemäinen, viheromenainen, hennon yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Wolfberger

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Katja huhtikuu 6, 2018 17:31

Niin ihanat kuvat! <3

mikko huhtikuu 7, 2018 09:44

Kiitos Katja

mikko huhtikuu 7, 2018 09:44

Kiitos Katja!

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: