Herkullinen parsa-cheddarpaistos uunissa

23.3.2019

Kevät kolkuttaa ovella. On aika nauttia kevään ensimmäinen parsa-annos. Parsa on ikivanha lääkekasvi, jolla on useita terveyttä parantavia vaikutuksia. Parsa sisältää kaikista kasveista eniten foolihappoa, jonka on todettu alentavan sydän-, verisuoni- ja sydäntautiriskiä.

Parsaa, ilmakuivattua kinkkua, tomaattia ja cheddaria paahdettuna uunissa (4 hlölle)

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 150 g ilmakuivattua kinkkua
  • 150 g Jukolan Aito Cheddar
  • 15 kpl kirsikkatomaatteja

Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois (muutama sentti parsan alaosasta). Jos parsat ovat paksuja, voit halkaista ne pituussuunnassa. Rullaa ilmakuivatun kinkkusiivun sisään kaksi (tai kolme) parsatankoa. Asettele parsa-kinkkuniput uunivuokaan. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne tasaisesti uunivuokaan parsanippujen ympärille. Raasta cheddarjuusto ja levittele juustoraaste tasaisesti parsojen päälle. Kypsennä parsavuoka uunissa (200˚C) 20 minuuttia.

Viinilasillinen

Bestheim Riesling Grand Cru Schlossberg, Ranska. Alkon nro 595687. Hinta 17,98€.
Kuiva, hapokas, omenainen, aprikoosinen, viehkeän mineraalinen.

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve, Ranska. Alkon nro 909317. Hinta 13,90€.
Kuiva, Keskihapokas, aprikoosinen, sitruksinen, mausteinen.

Reseptiikka, teksti ja valokuvat: Aromiapaja / Mikko Niemi

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Petra toukokuu 13, 2019 20:45

Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

mikko toukokuu 14, 2019 06:48

Hei Petra ja kiitos kommentistasi! Hyvää kevään jatkoa!

Mikko

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: