Tuoreesta tonnikalasta paistettu pihvi on monen kalanystävän suuri suosikki. Kokeile tarjoilla se herkullisen voi-sipulikastikkeen kera, niin makunautinto on taattu. Kaprikset ja sitruunamehu antavat voi-sipulikastikkeelle upean maun.
Paistettu tonnikalapihvi ja voi-sipulikastike (4 hlölle)
- 100 g voita
- 1 nippu kevätsipulia
- 1 kpl sipuli
- ½ dl vettä
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 rkl kapriksia
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 4 kpl tonnikalapihvejä
- suolla
- rouhittua mustapippuria
- oliiviöljyä paistamiseen
Hienonna kevätsipulit ja kuorittu sipuli. Sulata voi kattilassa. Lisää voin sekaan hienonnetut sipulit, vesi, sitruunamehu ja kaprikset. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 15 minuuttia, jolloin kastike sakenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Mausta tonnikalapihvit suolalla ja mustapippurilla. Paista fileitä todella kuumalla parilapannulla oliiviöljyssä noin 1 min / puoli. Saat kauniin ristikon kalan pintaan, kun käännät fileen puolen minuutin kohdalla 90 astetta.
Tarjoile annos mieleisesi lisukkeen kanssa. Itse nautin annoksen tällä kertaa puikulaperunasta valmistetun perunamuusin kera.
Viinilasillinen
Castillo de Molina Pinot Noir Gran Reserva, Chile. Alkon nro 455377. Hinta 12,48€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karpaloinen, mausteinen, yrttinen, hieno.
Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.
Laroche Chardonnay L, Ranska. Alkon nro 007293. hinta 12,48€.
Kuiva, keskihapokas, sitruksinen, hunajameloninen, päärynäinen, kukkainen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja