Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Taivaallinen graavilohi-reubenleipä

4.9/5 - (31 votes)

Yhdysvaltalainen bistroklassikko Reuben sandwich on leipä isolla ällällä! Kalanystävän versiossa leipään käytetään pintapaahdettua graavilohta. Reubenleipä sopii tukevaksi aamupalaksi, lounaaksi, illalliseksi tai muuten vaan nautittavaksi.

Reubenleipä pintapaahdetusta graavilohesta (4 hlölle)

Russian dressing

  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl ketsuppia
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 3 rkl hienonnettuja cocktailkurkkuja
  • 2 rkl salottisipulia hienonnettuna
  • 1 rkl piparjuuriraastetta
  • 1 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 2 tl Tabascoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Reubenleipä voidaan valmistaa myös graavilohesta

Valmista ensiksi Russian dressing -kastike. Sekoita keskenään majoneesi, ketsuppi, sinappi, hienonnetut cocktail-kurkut, hienonnettu salottisipuli, piparjuuriraaste, Worcestershire-kastike, Tabasco, suola ja mustapippuri. Anna kastikkeen maustua puoli tuntia jääkaapissa.

Valuta hapankaalista neste pois siivilän avulla. Voitele leipäsiivut ulkopuolelta voilla (paistamista varten). Annostele leipäsiivuille Russian dressing -kastiketta, graavilohta, hapankaalia ja cheddarsiivuja. Lisää komeuden päälle toinen leipäsiivu, joka ulompi puoli on voideltu voilla ja sisäpuoli Russian dressing -kastikkeella. Paina sandwichia hiemaan kasaan. Paahda kerrosleipiä parilapannulla keskilämmöllä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.

Viinilasillinen

Bergh Grüner Veltliner Organic, Itävalta. Alkon nro 909337. Hinta 13,89€.
Kuiva, hapokas, viheromenainen, hunajameloninen, greippinen, upean mineraalinen.

Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut, Uusi-Seelanti. Alkon nro 943097. Hinta 17,50€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruunainen, ananaskirsikkainen, miellyttävän paahteinen.

Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, miellyttävän mausteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close