Yhdysvaltalainen bistroklassikko Reuben sandwich on leipä isolla ällällä! Kalanystävän versiossa leipään käytetään pintapaahdettua graavilohta. Reubenleipä sopii tukevaksi aamupalaksi, lounaaksi, illalliseksi tai muuten vaan nautittavaksi.
Reubenleipä pintapaahdetusta graavilohesta (4 hlölle)
- 200 g Kala-Lappi pintapaahdettua graavilohta
- 200 g hapankaalia
- 8 viipaletta maalaisleipää
- 160 g Jukolan Aito Cheddar -juustoa
- 2 dl Russian Dressingiä (resepti alla)
- voita paistamiseen
Russian dressing
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl ketsuppia
- 1 tl Dijon-sinappia
- 3 rkl hienonnettuja cocktailkurkkuja
- 2 rkl salottisipulia hienonnettuna
- 1 rkl piparjuuriraastetta
- 1 rkl Worcestershire-kastiketta
- 2 tl Tabascoa
- ½ tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Reubenleipä voidaan valmistaa myös graavilohesta
Valmista ensiksi Russian dressing -kastike. Sekoita keskenään majoneesi, ketsuppi, sinappi, hienonnetut cocktail-kurkut, hienonnettu salottisipuli, piparjuuriraaste, Worcestershire-kastike, Tabasco, suola ja mustapippuri. Anna kastikkeen maustua puoli tuntia jääkaapissa.
Valuta hapankaalista neste pois siivilän avulla. Voitele leipäsiivut ulkopuolelta voilla (paistamista varten). Annostele leipäsiivuille Russian dressing -kastiketta, graavilohta, hapankaalia ja cheddarsiivuja. Lisää komeuden päälle toinen leipäsiivu, joka ulompi puoli on voideltu voilla ja sisäpuoli Russian dressing -kastikkeella. Paina sandwichia hiemaan kasaan. Paahda kerrosleipiä parilapannulla keskilämmöllä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.
Viinilasillinen
Bergh Grüner Veltliner Organic, Itävalta. Alkon nro 909337. Hinta 13,89€.
Kuiva, hapokas, viheromenainen, hunajameloninen, greippinen, upean mineraalinen.
Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut, Uusi-Seelanti. Alkon nro 943097. Hinta 17,50€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruunainen, ananaskirsikkainen, miellyttävän paahteinen.
Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, miellyttävän mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja