Sitruunapasta on raikas ja hienostuneen makuinen herkkuruoka koko perheelle. Aromipajan sitruunapastan kruunaa hienostunut sahramin maku. Kaiken lisäksi pasta on äärettömän helppo ja nopea valmistaa.
Sitruunapasta Aromipajan tapaan (4 hlölle)
- 500 g tuorepastaa
- 50 g pala parmesaania
- 1 kpl sitruuna
- 1 kpl lime
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 dl kuohukermaa
- 3 rkl hunajaa
- 2 kpl punainen chili
- ½ tl sahramia
- mustapippuria
- suolaa
- ½ tl vadelmaviinietikkaa
Sitruunapasta on helppotekoinen herkkuruoka
Pese sitruuna, lime ja chili huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta sitruunan ja limen kuoret ja purista niiden mehu. Viipaloi chilit ohuiksi suikaleiksi. Lisää kattilaan valkoviini, sitruunamehu, puolet raastetuista kuorista, sahrami ja chilipaprikat. Anna kiehua hiljalleen, kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Lisää kattilaan kuohukerma ja hunaja (1 rkl). Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehahtaa. Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaisesti ja valuta. Kaada kuuma kastike pastan joukkoon ja sekoita.
Lisää toinen puoli sitruunan ja limen kuorista kuivalle paistinpannulle ja paahda niitä minuutin verran. Lisää 2 rkl hunajaa sekä ½ tl vadelmaviinietikkaa sekä anna kiehahtaa. Nostele karamellisoidut sitruunankuoret lautaselle jäähtymään.
Kokoa annokset lautaselle ja raasta niiden päälle parmesaania ja mustapippuria. Koriste annos karamellisoiduilla sitruunankuorilla.
Viinilasillinen
Wolfberger (W)3, Ranska. Alkon nro 597157. Hinta 15,19€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, kukkainen, hennon mausteinen.
Wolfberger (W)2, Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 16,20€.
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, hienon mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja