Herkullinen sinappikastikkeella maustettu savulohi-kaalisalaatti valmistuu kotona käden käänteessä. Salaatin maustekastikkeeseen käytetään täysjyväsinappia, majoneesia, seesamiöljyä ja viinietikkaa.
Sinappinen savulohi-kaalisalaatti (noin 6 hlölle)
- 700 g keräkaalia
- 1 kpl makea sipuli
- 1 dl silputtua ruohosipulia
- 250 g Lapin TuliSavulohta (lämminsavulohta)
- 1 dl maustamatonta majoneesia
- 3 tl kokojyväsinappia
- ½ dl seesamiöljyä
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- 2 tl rouhittua mustapippuria
Sinappinen savulohi-kaalisalaatti on koukuttavan hyvää
Pese keräkaali ja poista tarvittaessa päällimmäiset lehdet. Leikkaa kaali puoliksi ja poista veitsellä sen kanta. Hienonna keräkaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi terävällä veitsellä. Laita kaalisuikaleet kulhoon. Painele kaalisuikaleita perunasurvimella viiden minuutin ajan voimakkaasti. Tällöin kaalin rakenne menee rikki.
Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Lisää sipuli ja ruohosipuli kaalin joukkoon.
Leikkaa savulohi pieniksi paloiksi ja lisää kaalisalaatin joukkoon. Säästä muutama savulohipala, joilla voit viimeistellä salaatin.
Sekoita kulhossa majoneesi, kokojyväsinappi, seesamiöljy, valkoviinietikka ja rouhittu mustapippuri. Lisää mausteliemi kaalisalaatin joukkoon ja sekoita hyvin. Anna salaatin maustua hetkin jääkaapissa ennen tarjoilua.
Viinilasillinen
KWV Classic Collection Chardonnay, Etelä-Afrikka. Alkon nro 007835. Hinta 11,79€
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hunajameloninen, kevyen ananaksinen, hennon mausteinen.
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,99€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 16,99€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja