Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Raviolilasagne on helppo valmistaa

4.9/5 - (32 votes)

Arkena pitää saada helpolla hyvää ruokaa pöytään. Herkullinen raviolilasagne valmistetaan One Pot -periaatteella yhtä pataa käyttämällä. Raaka-aineina käytetään savulohta ja pinaattia. Tämä lasagne maistuu koko perheelle!

One Pot raviolilasagne savulohesta ja pinaatista (noin 6 hlölle)

  • 600 g lämminsavulohta
  • 2 kpl sipuleita
  • 3 kpl valkosipulinkynsiä
  • 2 prk Mutti tomaattimurskaa
  • 1 rkl kalafondia tai 1 kalaliemikuutio
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 150 g Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
  • 2 kpl mozzarellapalloja
  • 2 dl ruokakermaa
  • 500 g tuoreravioleja
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl oreganoa
  • suolaa
  • oliiviöljyä sipuleiden kuullottamiseen

Raviolilasagne on helppo valmistaa yhdessä padassa

Kuori sipulit ja valkosipulit sekä kuutioi ne. Kuullota sipulikuutioita uunipadassa tilkassa oliiviöljyä 5 minuuttia. Lisää pataan tomaattimurska, kalafondi, basilika, oregano ja mustapippuri. Keitä seosta 10 minuuttia. Poista lämminsavulohesta mahdolliset ruodot ja pilko se pieniksi paloiksi. Lisää pataan savulohipalat, kuutioitu sulatejuusto ja ruokakerma. Keitä sen aikaa, että sulatejuusto sulaa kastikkeen joukkoon. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää lopuksi tuorepinaatti ja sekoita lehdet kastikkeen joukkoon.

Irrota tuoreraviolit toisistaan. Lisää raviolit pataan ja painele ne lastalla tasaisesti koko padan kastikkeen joukkoon. Murenna mozzarellapallot raviolilasagnen päälle. Kypsennä pataa uunissa 185°C noin 40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Viinilasillinen

Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, miellyttävän mineraalinen.

That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close