Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Rapeat kukkakaalipihvit

4.7/5 - (31 votes)

Kukkakaalista saa helposti päältä rapeita ja sisältä ihanan meheviä pihvejä. Reseptissä kukkakaali raastetaan muruksi ja taikinaan lisätään juustoa. Annoksen kruunaa valkosipulinen kastike.

Rapeat kukkakaalipihvit, valkosipulikastike ja paahdetut kurpitsakuutiot (4 hlölle)

  • 500 g myskikurpitsa
  • 1 tl suolaa
  • oliiviöljyä

Kukkakaalipihveistä tulee päältä ihanan rapeita ja sisältä meheviä

Raasta kukkakaali raastimella pieneksi muruksi.Jos omistat monitoimikoneen, jossa on silppuriosa, voit käyttää mainiosti myös sitä. Laita kukkakaalimuru lävikköön ja purista siitä liiallinen vesi pois. Sekoita kulhossa taikinaksi kukkakaalimuru, kananmunat, rapea valkosipulitahna, raastettu juusto, suola ja mustapippuri. Anna taikinan maustua 15 minuuttia. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pihvejä. Paista pihvit pannulla oliiviöljyssä rapeiksi noin 4 minuuttia molemmilta puolilta.

Lisää pieneen kulhoon ranskankerma ja rapea valkosipulitahna. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.

Kuori myskikurpitsa. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuutioi kurpitsa voin peukalon pään kokoisiksi kuutioksi. Lisää uunipellille tai uunivuokaan oliiviöljy ja suola. Pyörittele kurpitsakuutiot öljyssä ja laitaa uuniin +225°C noin 20-30 minuutiksi, kunnes kurpitsakuutiot ovat kauniin värisiä.

Viinilasillinen

2U Duas Uvas Premium Chardonnay, Portugali. Alkon nro 932616. Hinta 11,49€.
Kuiva, hapokas, limettinen, päärynäinen, sitruksinen.

Wolfberger Riesling, Ranska. Alkon nro 572407. Hinta 13,49€.
Kuiva, hapokas, hienostuneen viheromenainen, mineraalinen, kevyen yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close