Juhlat Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Herkullinen puolukka-savulohigalette

4.9/5 - (27 votes)

Galette on rustiikkinen ranskalainen avopiirakka. Herkullinen avopiiras täytetään savulohella, puolukoilla ja juustolla. Galette sopii mainiosti juhlien pitopöytään. Mielestäni sen maku jopa paranee, jos sen valmistaa edellisenä päivänä ja lämmittää hieman ennen tarjoilua.

  • 3-4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisnauhoja
  • 1½ dl vettä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Rustiikkinen galette on maistuva herkkupiirakka

Valmista taikina yleiskoneella tai käsin. Laita sekoituskulhoon vehnäjauhot, ruisjauhot kylmä vesi, oliiviöljy ja suola. Sekoita nopeasti kiinteäksi palloksi. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Kauli taikina leivinpaperin päälle uunipellin kokoiseksi ohueksi soikioksi.

Leikkaa savulohet pieniksi paloiksi.

Sekoita kulhossa kuohukerma, kanamunat, suurin osa juustoraastetta (jätä loppu piirakan päälle), mustapippuri ja silputtu timjami.

Levitä juustokastike piirakkataikinan päälle. Jätä muutama sentti reunoilta tyhjäksi. Nostele savulohipalat kastikkeen päälle. Lisää puolukat piirakkaan. Jäte noin ½ dl puolukoita, joilla voit viimeistellä piirakan sen paistamisen jälkeen. Käännä galeten reunat täytteen päälle. Voitele reunat kananmunalla. Paista perunagalettea uunissa 200°C noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja kauniin värinen. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Viimeistele piirakka halutessasi tuoreilla puolukoilla.

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,99€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

Les Celliers de Vétroz Pinot Noir, Sveitsi. Alkon nro 473587. Hinta 18,69€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, punamarjainen, luumuinen, mausteinen.

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir, Chile. Alkon nro 405567. Hinta 21,98€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, vadelmainen, karpaloinen, kevätkukkainen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja