Paahdettujen chili-kukkakaalien valmistaminen sujuu helposti uunissa tai grillissä. Suolaisenmakea chilikastike hierotaan kukkakaalien pintaan. Tämä herkku on pakko kokeilla!
Paahdetut chili-kukkakaalit (4 hlölle)
- 2 kpl kukkakaaleja
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1 dl sokeria
- 4 rkl tomaattipyree
- 1 punainen chili paloiteltuna
- 4 rkl soijaa
- 2 rkl maissijauhoja
- 1 dl ananasmehua
Chili-kukkakaalit ovat helppo valmistaa
Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, tomaattipyree, chilipalat ja soija. Sekoita maissijauhot hyvin ananasmehuun ja kaada ohuena nauhana kattilaan. Anna kiehua hymyillen 5 minuuttia.
Laita puolitetut kukkakaalit vuokaan. Valele chili-hapanimeläkastike kukkakaalien päälle. Paista kukkakaaleja grillissä tai uunin ylätasolla 230C noin 15-20 minuuttia kukkakaalien koon mukaan. Kokeile kypsyyttä välillä haarukalla. Kukkakaalien pitää jäädä hieman napakoiksi.
Viinilasillinen
Gisselbrecht Riesling Organic, Ranska. Alkon nro 544397. Hinta 13,49€.
Kuiva, hapokas, sitruunainen, persikkainen, ananaksinen, kukkainen.
Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.
Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja