Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Paahdetut chili-kukkakaalit

4.7/5 - (37 votes)

Paahdettujen chili-kukkakaalien valmistaminen sujuu helposti uunissa tai grillissä. Suolaisenmakea chilikastike hierotaan kukkakaalien pintaan. Tämä herkku on pakko kokeilla!

Paahdetut chili-kukkakaalit (4 hlölle)

  • 2 kpl kukkakaaleja
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 4 rkl tomaattipyree
  • 1 punainen chili paloiteltuna
  • 4 rkl soijaa
  • 2 rkl maissijauhoja
  • 1 dl ananasmehua

Chili-kukkakaalit ovat helppo valmistaa

Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, tomaattipyree, chilipalat ja soija. Sekoita maissijauhot hyvin ananasmehuun ja kaada ohuena nauhana kattilaan. Anna kiehua hymyillen 5 minuuttia.

Laita puolitetut kukkakaalit vuokaan. Valele chili-hapanimeläkastike kukkakaalien päälle. Paista kukkakaaleja grillissä tai uunin ylätasolla 230C noin 15-20 minuuttia kukkakaalien koon mukaan. Kokeile kypsyyttä välillä haarukalla. Kukkakaalien pitää jäädä hieman napakoiksi.

Viinilasillinen

Gisselbrecht Riesling Organic, Ranska. Alkon nro 544397. Hinta 13,49€.
Kuiva, hapokas, sitruunainen, persikkainen, ananaksinen, kukkainen.

Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.

Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja