Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit

Paahdetut chili-kukkakaalit

4.7/5 - (31 votes)

Paahdettujen chili-kukkakaalien valmistaminen sujuu helposti uunissa tai grillissä. Suolaisenmakea chilikastike hierotaan kukkakaalien pintaan. Tämä herkku on pakko kokeilla!

 

Paahdetut chili-kukkakaalit (4 hlölle)

  • 2 kpl kukkakaaleja
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 4 rkl tomaattipyree
  • 1 punainen chili paloiteltuna
  • 4 rkl soijaa
  • 2 rkl maissijauhoja
  • 1 dl ananasmehua

Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, tomaattipyree, chilipalat ja soija. Sekoita maissijauhot hyvin ananasmehuun ja kaada ohuena nauhana kattilaan. Anna kiehua hymyillen 5 minuuttia.

Laita puolitetut kukkakaalit vuokaan. Valele chili-hapanimeläkastike kukkakaalien päälle. Paista kukkakaaleja grillissä tai uunin ylätasolla 230C noin 15-20 minuuttia kukkakaalien koon mukaan. Kokeile kypsyyttä välillä haarukalla. Kukkakaalien pitää jäädä hieman napakoiksi.

Viinilasillinen

Torres Santa Digna Riesling Reserva, Chile. Alkon nro 572757. Hinta 11,28€.
Kuiva, hapokas, sitruunainen, aprikoosinen, petrolinen, kukkainen, mausteinen.

Gisselbrecht Riesling Tradition, Ranska. Alkon nro 544397. Hinta 12,29€.
Kuiva, hapokas, sitruunainen, persikkainen, ananaksinen, kukkainen.

Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close