Paahdettujen chili-kukkakaalien valmistaminen sujuu helposti uunissa tai grillissä. Suolaisenmakea chilikastike hierotaan kukkakaalien pintaan. Tämä herkku on pakko kokeilla!
Paahdetut chili-kukkakaalit (4 hlölle)
- 2 kpl kukkakaaleja
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1 dl sokeria
- 4 rkl tomaattipyree
- 1 punainen chili paloiteltuna
- 4 rkl soijaa
- 2 rkl maissijauhoja
- 1 dl ananasmehua
Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, tomaattipyree, chilipalat ja soija. Sekoita maissijauhot hyvin ananasmehuun ja kaada ohuena nauhana kattilaan. Anna kiehua hymyillen 5 minuuttia.
Laita puolitetut kukkakaalit vuokaan. Valele chili-hapanimeläkastike kukkakaalien päälle. Paista kukkakaaleja grillissä tai uunin ylätasolla 230C noin 15-20 minuuttia kukkakaalien koon mukaan. Kokeile kypsyyttä välillä haarukalla. Kukkakaalien pitää jäädä hieman napakoiksi.
Viinilasillinen
Torres Santa Digna Riesling Reserva, Chile. Alkon nro 572757. Hinta 11,28€.
Kuiva, hapokas, sitruunainen, aprikoosinen, petrolinen, kukkainen, mausteinen.
Gisselbrecht Riesling Tradition, Ranska. Alkon nro 544397. Hinta 12,29€.
Kuiva, hapokas, sitruunainen, persikkainen, ananaksinen, kukkainen.
Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja