Kesäisen raikas kermaviilikastike maustetaan raikkaalla piparjuurella, sitruunamehulla, ruohosipulilla ja Dijon-sinapilla. Kermaviilikastike sopii nautittavaksi uusien perunoiden, salaattien, kalan tai lihan kanssa. Kermaviilikastike säilyy jääkaapissa useamman päivän ajan hyvänä.
Aromipajan piparjuurella maustettu kermaviilikastike (4 hlölle)
- 1 prk (200g) kermaviiliä
- 2 dl tuoretta ruohosipulia silputtuna
- 2-3 tl piparjuuritahnaa
- 1 tl Dijon-sinappia
- 2 rkl sitruunanmehua (noin ½ sitruuna)
- ½ tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
Aromipajan kermaviilikastike maustetaan raikkaalla piparjuurella
Leikkaa ruohosipulinvarret pieneksi silpuksi. Purista sitruunan mehu. Kaada kermaviilikastikkeen aineet (oliiviöljyä lukuun ottamatta) kulhoon ja sekoita hyvin. Jätä hieman ruohosipulisilppua viimeistelyyn. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa puoli tuntia.
Viimeistele kermaviilikastike ruohosipulisilpulla, ripauksella mustapippuria ja lorauksella oliiviöljyä.
Aromipajan kermaviilikastike sopii nautittavaksi kalan, kanan, lihan, salaattien ja uusien perunoiden kera.
Viinilasillinen
Viñaredo Godello, Espanja. Alkon nro 569807. Hinta 16,49.
Kuiva, hapokas, hunajameloninen, greippinen, mineraalinen, yrttinen.
Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 16,99€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.
Fraga do Corvo Godello, Espanja. Alkon nro 924524. Hinta 20,90€.
Kuiva, hapokas, persikkainen, päärynäinen, yrttinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja