Kun myskikurpitsa saa paahtua rauhassa uunissa, sen makeus syvenee ja rakenne muuttuu samettisen pehmeäksi. Kurpitsapyreestä valmistuu taikina, josta paistuu vastustamattoman kuohkeita, vaniljaisia pannukakkuja. Annos viimeistellään paahdetuilla pähkinöillä, kirpeillä puolukoilla ja lorauksella vaahterasiirappia – täydellinen yhdistelmä makeaa, raikasta ja pähkinäistä.

Vaniljaiset myskikurpitsapannukakut uunissa (noin 6-8 hlölle)
- 1 kpl (1kg) myskikurpitsa
- 2½ dl vaniljakastiketta
- 5 kpl kananmunia
- ½ dl öljyä
- 3-4 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl hienoa sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 3 dl sokeroituja puolukoita
- 2 dl mantelirouhetta
- 1 dl vaahterasiirappia
- (kermavaahtoa)
Myskikurpitsa sopii pannukakkuun
Laita myskikurpitsa uuniin 180°C keskitasolle tunniksi. Ei haittaa, vaikka kurpitsa tummuu kypsennyksen aikana. Halkaise kurpitsa ja poista puolikkaista rihmasto ja siemenet. Kaavi kurpitsan liha kulhoon. Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella. Jäähdytä kurpitsapyree.
Sekoita kulhossa kurpitsapyree, vaniljakastike, kananmunat, öljy, vehnäjauhot, sokerit, leivinjauhe ja suola. Anna pannukakkutaikinan tekeytyä vähintään puoli tuntia. Taikinan tulee olla paksua.
Kuhoa pannukakkutaikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä pannukakkua uunin 175°C keskiosassa noin 30-40 minuuttia.
Nauti kurpitsapannukakut sokeroitujen puolukoiden, pähkinöiden ja vaahterasiirapin kera.

Viinilasillinen
Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja. Alkon nro 336016. Hinta 12,98€.
Meripihkanruskea, makea, rusinainen, appelsiininkuorinen, hunajainen, kukkainen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
