Liharuoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Lomo tapas

4.6/5 - (18 votes)

Espanjalaiset rakastavat lomoa. Ilmakuivattu porsaan ulkofilee on vähemmän tunnettu tuote Suomessa, mutta löydät sitä kyllä kaikista hyvistä lihakaupoista. Yksinkertainen tapasannos syntyy leikkaamalla lomosta ohuen ohuita siivuja. Asettele siivut lautaselle ja kaada niiden päälle loraus hyvälaatuista oliiviöljyä. Ripottele vielä annoksen päälle hieman Maldon-suolaa. Lampaanmaidosta valmistetty Manchego-juusto ja hyvä viini täydentävät makunautintoa!

Saat lomoa suoraan epanjalaisia tuotteita myyvästä El Mercado verkkokaupasta –> El Mercado

Paras lomo syntyy käsin tehtynä mustista Iberian sioista. Lihan marinointi kestää 3 – 4 päivää ja siihen käytetään suolaa, paprikaa sekä valkosipulia. Tämän jälkeen filee muotoillaan ja sidotaan narulla. Lomon kyspsytys kestää yleensä vähintään 120 päivää siihen erityisesti suunnitellussa kuivatushuoneessa.

Espanjalaisia gourmet-tuotteita tuo maahan ja myy El Mercado -kauppa, jonka valikoimista löytyvät mm. lomo, ilmakuivatut kinkut ja oliiviöljyt.

Viinilasillinen

Chianti Ruffino Superiore, Italia. Alkon nro 499577. Hinta 21,48€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hienon yrttinen, karpaloinen.

Campo Viejo, Espanja. Alko nro 6941. Hinta 12,98€.
Keskitäyteläinen, tanniininen, hapankirsikkainen, puolukkainen, yrttinen.

Campo Viejo Reserva, Espanja. Alko nro 6576. Hinta 16,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, taatelinen, hapankirsikkainen, karpaloinen, kevyen karhunvatukkainen, mausteinen.

Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close