Lomo tapas

26.1.2022

Espanjalaiset rakastavat lomoa. Ilmakuivattu porsaan ulkofilee on vähemmän tunnettu tuote Suomessa, mutta löydät sitä kyllä kaikista hyvistä lihakaupoista. Yksinkertainen tapasannos syntyy leikkaamalla lomosta ohuen ohuita siivuja. Asettele siivut lautaselle ja kaada niiden päälle loraus hyvälaatuista oliiviöljyä. Ripottele vielä annoksen päälle hieman Maldon-suolaa. Lampaanmaidosta valmistetty Manchego-juusto ja hyvä viini täydentävät makunautintoa!

Saat lomoa suoraan epanjalaisia tuotteita myyvästä El Mercado verkkokaupasta –> El Mercado

Paras lomo syntyy käsin tehtynä mustista Iberian sioista. Lihan marinointi kestää 3 – 4 päivää ja siihen käytetään suolaa, paprikaa sekä valkosipulia. Tämän jälkeen filee muotoillaan ja sidotaan narulla. Lomon kyspsytys kestää yleensä vähintään 120 päivää siihen erityisesti suunnitellussa kuivatushuoneessa.

Espanjalaisia gourmet-tuotteita tuo maahan ja myy El Mercado -kauppa, jonka valikoimista löytyvät mm. lomo, ilmakuivatut kinkut ja oliiviöljyt.

Viinilasillinen

Chianti Ruffino Organic, Italia. Alkon nro 007011. Hinta 12,98€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hienon yrttinen, karpaloinen.

Campo Viejo, Espanja, Rioja. Alko nro 6941. Hinta 11,99€.
Punainen, karpaloinen tuoksu ja täyteläinen, keskitanniininen, marjaisa sekä hennon tamminen maku.

Campo Viejo Reserva, Espanja, Rioja. Alko nro 6576. Hinta 15,88€.
Punainen, kypsän kirsikkainen tuoksu ja keskitäyteläinen, mausteinen, nahkainen ja pitkä maku.

Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: