Juhlat Liharuoka Reseptit Yleinen

Italialainen paahtopaisti tonnato

4.8/5 - (46 votes)

Italialainen herkkuruoka vitello tonnato valmistetaan perinteisesti vasikanpaistista, mutta sitä on aika vaikea saada Suomesta. Mielestäni aivan yhtä herkullinen annos valmistuu paahtopaistista. Kiireinen kokki ostaa senkin valmiina lihatiskiltä.

Herkullinen paahtopaisti tonnato (4 hlölle)

  • 1 kg naudan paahtopaisti (4 hlölle tarvitaan noin 250g ohuita siivuja)
  • 2 rkl rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl Maldon suolaa
  • voita ja oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 prk tonnikalaa öljyssä
  • 4 kpl sardellifileetä
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 dl täysmajoneesia
  • 1 dl parmesaanijuustolastuja
  • 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
  • 4 rkl kapriksia
  • 1 ruukku rucolaa

Paahtopaistin ja tonnikalakastikkeen liitto on hurmaava

Ota paahtopaisti huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Poista paistista kalvot ja kuivaa liha. Hiero paistin pintaan suola ja juuri rouhittu mustapippuri. Paista kuumalla pannulla lihaa voi ja oliiviöljyseoksessa noin 5 minuuttia. Laita filee uuniin noin tunniksi (100°C) kunnes paistin sisälämpötila on 56°C. Nosta paahtopaisti uunista foliopaperin päälle. Kiedo liha tiukalle rullalle ja anna vetäytyä puolen tunnin ajan. Jäädytä paisti ennen leikkaamista. Leikkaa paahtopaistista ohuen ohuita siivuja. Voit myös ostaa kaupasta valmiiksi siivutettua paahtopaistia 300g.

Valuta ylimääräinen öljy pois tonnikalapurkista. Lai­ta tonnikala. sardellifileet, puolet kapriksista (2 rkl), dijoninsinappi­ ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Aja tonnatotahna tasaiseksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Lisää joukkoon majoneesi ja sekoita kastike tasaiseksi. Kastikkeen pitäisi olla hivenen valuvaa.

Nostele lautasten pohjalle ruokalusikallinen tonnato-kastiketta ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Asettele ohuet paahtopaistisiivut tonnaton päälle. Levitä paahtopaistin päälle lisää tonnikalakastiketta. Viimeistele annos rucolalla, raastetulla sitruunan kuorella, kapriksilla ja parmesaanilastuilla.

Viinilasillinen

Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, mielyttävän mausteinen.

Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close