Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Herkulliset kesäkurpitsa-katkarapupihvit

4.9/5 - (74 votes)

Kesäkurpitsasta ja katkaravuista saat maistuvat pihvit uunissa. Pihvimassan joukkoon lisätään purjosipuli ja juustoraastetta. Kesäkurpitsa-katkarapupihvit maistuvat sellaisenaan tai kokeile nauttia ne hampurilaisen pihvinä.

  • 400 g katkarapuja hienonnettuna
  • 1 kpl kesäkurpitsa
  • ½ purjosipuli
  • 1 kpl sitruunan kuori
  • 2 rkl majoneesia
  • 2-3 dl korppujauhoja
  • 3 kpl kananmuna
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl juustoraastetta

Kesäkurpitsasta ja katkaravuista tulee herkullisia pihvejä

Pese kesäkurpitsa hyvin. Raasta kesäkurpitsa raastimella. Laita raaste lävikköön ja lisää joukkoon suola. Sekoita ja jätä 15 minuutiksi seisomaan. Painele raastetta kauhalla tai isolla lusikalla, jotta siitä irtoaa neste. Raasteen tulee olla kuivaa.

Hienonna sulatetut katkaravut silpuksi veitsellä. Hienonna purjo mahdollisimman pieneksi. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori.

Sekoita kulhossa katkaravut, kesäkurpitsaraaste, purjo, raastettu sitruunan kuori, majoneesi, korppujauhot, kananmunat, mustapippuri ja juustoraaste.

Muotoile uunipellille leivinpaperin päälle massasta öljytyin käsin pihvejä. Paista kesäkurpitsa-katkarapupihvejä uunissa 200°C 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Wolfberger Crémant d’Alsace Brut, Ranska. Alkon nro 008814. Hinta 17,48€.
Erittäin kuiva, raikkaan hapokas, kypsän hedelmäinen, sitruksinen, tyylikkään mineraalinen.

Mud House Sauvignon Blanc Rosé, Uusi-Seelanti. Alkon nro 940957. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mustaherukkainen, hennon herukanlehtinen.

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,99€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

Teksti ja vlokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja