Maistuvan punajuuri-kanapadan voi valmistaa yhden astian one pot -periaatteella. Turhaa tiskiä ei tällöin synny. Punajuuri-kanapata on loistava pataruoka, koska sitä voi tehdä kerralla runsaan annoksen.
Herkullinen one pot punajuuri-nuudeli-kanapata (noin 6-8 hlölle)
- 800 g punajuuria
- 600 g kanan jauhelihaa
- 225 g täysjyvänuudeleita
- 3 kpl sipuleita
- 2 kpl valkosipulinkynsiä
- 1 tlk Mutti tomaattimurskaa
- 3 dl kanalientä (suolatonta)
- 2 dl ruokakermaa
- 2 dl tuoretta silputtua timjamia
- 3 tl suolaa
- 2 tl mustapippuria
- 2 rkl öljyä
Paljon punajuuria sisältävä kanapata on herkullista
Kuori ja leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi. Pese punajuuret huolella ja poista niistä kansa. Punajuuria ei tarvitse kuoria. Leikkaa punajuuret noin ½cm:n kokoisiksi kuutioksi.
Lisää pataan öljyä ja kuullota siinä sipulit ja valkosipulit. Nosta padan lämpötilaa ja ruskista kanan jauheliha. Lisää pataan punajuurikuutiot, tomaattimurska, kanaliemi, ruokakerma, silputtu timjami, suola ja mustapippuri. Jos käytät suolaa sisältävää kanalientä, vähennä suolan määrää. Keitä pataseosta kymmenen minuuttia. Lisää lopuksi pataan murennetut nuudelin ja sekoita ne muiden pata-ainesten joukkoon. Kypsennä pataa uunissa 185°C vähintään tunnin ajan. Tällöin punajuuret ehtivät kypsyä kunnolla. Jos pata tummuu liikaa, laita sen päälle kansi.
Viinilasillinen
Chavin Cabernet Sauvignon, Ranska. Alkon nro 463337. Hinta 10,98€.
Täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, luumuinen, vadelmainen, kukkainen.
Norton Privada, Argentiina. Alkon nro 432417. Hinta 17,99€.
Täyteläinen, tanniininen, mustaherukkainen, kirsikkainen, vaniljainen, pippurinen.
Masi Campofiorin, Italia. Alkon nro 006364. Hinta 16,89€.
Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, punaherukkainen, luumuinen, pippurinen, yrttinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja