Kokkaamisen tulee olla helppoa, hienoja aromeja ja makuja toki unohtamatta. Kanakastike ruokana kuulostaa hieman tylsältä, mutta tämä resepti yllättää!
Herkkusieni-kanaa sekä nuudeleita ja vihreitä papuja (4-6 hlölle)
- 500 g kanan sisäfileitä
- 3 kpl salottisipuleita
- 3 dl suolatonta kanalientä (esim. Puljonki)
- 3 dl vehnäolutta
- 300 g herkkusieniä
- 200 g tuoreita vihreitä papuja
- 200 g nuudeleita
- 2 dl kuohukermaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 4 kpl valkosipulinkynsiä
- 2 tl kuivattua persiljaa
- 2 tl sokeria
- 2 tl hyvälaatuista suolaa
- 2 tl rouhittua mustapippuria
Olut tekee kanasta erittäin mureaa
Kuori ja paloittele sipulit ja kaksi valkosipulin kynttä pienen pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä kastikekattilassa muutama minuutti. Lisää kattilaan olut ja kanaliemi. Mausta sokerilla (2 tl), suolalla (2 tl) ja vasta rouhitulla mustapippurilla (2 tl). Keitä kastikepohjaa kasaan puolisen tuntia. Lisää kevyesti vaahdotettu kuohukerma ja herkkusienet. Anna kiehuta 10 minuuttia. Suolaa kanan fileet kevyesti. Voitele uunivuoka ja nostele kanan fileet siihen. Kaada kastike päälle ja kypsytä uunissa (200°C) 20 minuuttia.
Valmista kulhoon maustekastike nuudeleita ja papuja varten. Kaada kulhoon oliiviöljy (½ dl), hienonnetut valkosipulinkynnet (2 kpl), kuivattu persilja (2 tl) sekä suola (1tl). Maustekastikkeen on hyvä antaa maustua puolisen tuntia. Keitä nuudeleita runsaassa suolalla maustetussa vedessä ohjeessa mainittu aika (noin 3 minuuttia). Lisää minuuttia ennen nuudeleiden valmistumista tuoreet pavut keitinveteen. Ohuet tuoreet pavut kypsyvät rapsakoiksi minuutissa. Valuta nuudelit ja pavut lävikössä ja laita ne maustekastikekulhoon. Sekoita hyvin ja anna maustua muutama minuutti.
Olutlasillinen
Vehnäolut on kesäisen hedelmäinen oluttyyli. Oluet vaihtelevat vaaleista, kirkkaista oluista tumman sameisiin. Aromissa voi havaita vaniljaa, sitrusmaisuutta, banaania ja mausteisuutta.
Weihenstephaner Hefeweissbier, Saksa. Alkon nro 798246. Hinta 4,10€.
Kullankeltainen, samea, runsasvaahtoinen, keskitäyteläinen, miedosti humaloitu, maltainen, aprikoosihilloinen, runsaan banaaninen, yrttinen
Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi