Herkkusienikanaa olutkastikkeessa

5.1.2013

Herkkusienikanaa olutkastikkeessa
18 arviota - 4.6

Kokkaamisen tulee olla helppoa, hienoja aromeita ja makuja toki unohtamatta. Kanakastike ruokana kuulostaa hieman tylsältä, mutta tämä resepti yllättää! Espanjalaisen huippukokki Ferran Adriánin kehittämä olut mehevöittää kananfileet uunissa. Oluen valmistuksessa on käytetty mm. korianteria, appelsiinin kuorta ja lakritsaa.

Herkkusieni-kanaa sekä nuudeleita ja vihreitä papuja (4-6 hlölle)

  • 500 g kanan sisäfileitä
  • 3 kpl salottisipuleita
  • 3 dl kanalientä (esim. Puljonki)
  • 3 dl olutta (esim. Estrella Damm Inedit)
  • 300 g herkkusieniä
  • 200 g tuoreita vihreitä papuja
  • 200 g nuudeleita
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 3 kpl valkosipulinkynsiä
  • 2 tl kuivattua persiljaa
  • 2 tl sokeria
  • 3 tl hyvälaatuista suolaa
  • 2 tl rouhittua mustapippuria

Kuori ja paloittele sipulit ja yksi valkosipulin kynsi pienen pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä kastikekattilassa muutama minuutti. Lisää kattilaan olut ja kanaliemi. Mausta sokerilla (2 tl), suolalla (2tl) ja vasta rouhitulla mustapippurilla (2 tl). Keitä kastikepohjaa kasaan puolisen tuntia. Lisää kevyesti vaahdotettu kuohukerma ja herkkusienet. Anna kiehuta 10 minuuttia. Suolaa kanan fileet kevyesti. Voitele uunivuoka ja nostele kanan fileet siihen. Kaada kastike päälle ja kypsytä uunissa (200°C) 30 minuuttia.

Valmista kulhoon maustekastike nuudeleita ja papuja varten. Kaada kulhoon oliiviöljy (½ dl), hienonnetut valkosipulinkynnet (2 kpl), kuivattu persilja (2 tl) sekä suola (1tl). Maustekastikkeen on hyvä antaa maustua puolisen tuntia. Keitä nuudeleita runsaassa suolalla maustetussa vedessä ohjeessa mainittu aika (noin 3 minuuttia). Lisää minuuttia ennen nuudeleiden valmistumista tuoreet pavut keitinveteen. Ohuet tuoreet pavut kypsyvät rapsakoiksi minuutissa. Valuta nuudelit ja pavut lävikössä ja laita ne maustekastikekulhoon. Sekoita hyvin ja anna maustua muutama minuutti.

Olutlasillinen

Esrella Damm Inedit on ainutlaatuinen olut, joka on hedelmäinen maultaan ja kukkaisa tuoksultaan. Sen on kehittänyt huippukokki Ferran Adriá. Tämä mielenkiintoinen olut on sekoitus ohra- ja vehnämaltaita, humalaa, korianteria, appelsiinin kuorta, lakritsaa, hiivaa ja vettä. Pullotuksen jälkeen tapahtuva toinen käyminen aiheuttaa oluessa sen hiukan samean ulkonäön. Käytä oluen tarjoiluun valkoviinilasia ja täytä se vain puolilleen.

Estrella Damm Inedit 0,75l, Espanja. Alkon nro 783967 (myynnissä 9.7.2012 alkaen). Hinta 6,99€
Keltainen, samea, kevyt, miedosti humaloitu, hedelmäinen

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: