Välillä myös arkena pitää herkutella. Koko perheelle maistuvat savulohirullat valmistuvat käden käänteessä. Voit käyttää leipänä tortillaa, ohutta Naan-leipää tai isoja rieskoja.
Helpot savulohi-tortillarullat (4-6 hlölle)
- 1 pkt (4 kpl) isoja tortilloja (tai Naan-leipää / isoja rieskoja)
- 300 g lämminsavulohta
- 200 g jäämerensalaattia
- 150 g aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua tuorejuustoa
- ½ dl majoneesia
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 300 g sinappikurkkusalaattia
- 100 g tuoreen pinaatin lehtiä
Helppotekoiset savulohirullat maistuvat arjen kiireen keskellä
Revi savulohi pieniksi paloiksi. Poista ruodot, jos niitä näkyy. Ota hieman erilleen savulohta annosten viimeistelyyn.
Huuhtele tuoreen pinaatin lehdet hyvin kylmän veden alla lävikössä. Kuivaa pinaatti hyvin. Ota pinaatista erilleen kourallinen lehtiä annosten viimeistelyyn.
Sekoita kulhossa tasaiseksi massaksi savulohi, jäämerensalaatti, tuorejuusto, majoneesi ja rouhittu mustapippuri. Anna savulohitahnan maustua jääkaapissa 10 minuuttia.
Levitä tortillan päälle ruokalusikalla sinappista kurkkusalaattia, tuoreita pinaatinlehtiä ja savulohitahnaa. Kääri tortilla rullaksi. Nostele rullat jääkaappiin 10 minuutiksi. Leikkaa rullista annospaloja ja viimeistele annos savulohipaloilla ja tuoreilla pinaatinlehdillä.
Viinilasillinen
Castellblanch Cava Seco. Espanja, Do Cava. Alkon nro 008971. Hinta 10,99 €.
Kuiva, sitruksisen yrttinen, runsaan hedelmäinen.
Les Fumées Blanches Organic Sauvignon Blanc, Ranska. Alkon nro 506137. Hinta 12,48€.
Kuiva, hapokas, sitruksisen yrttinen, hennon mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja