Fish and chips – kuhasta ja uusista perunoista

4.7.2018

Fish and chips – kuhasta ja uusista perunoista
24 arviota - 4.8

Fish and chips on herkullinen kesäruoka. Kaikille maistuva kesälounas tai illanistujaisruoka valmistuu tuoreista kuhafileistä, uusista perunoista ja sitruunamajoneesista. Tämä ruoka maistuu varmasti vieraille!

 

Fish and chips – tempurafriteerattua kuhaa ja paistetut lohkoperunat (4 hlölle)

  • 1 kpl kananmunan keltuainen
  • 2 dl oliiviöljyä
  • ½ kpl sitruuna
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 16 kpl pieniä uusia perunoita
  • 2 dl rypsiöljyä paistamiseen
  • suolaa
  • 500 g kuhafileitä
  • 2 kpl kananmunan keltuaisia
  • 2 dl jäävettä
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl perunajauhoja
  • ½ l öljyä
  • suolaa

Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuainen ja laita se tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ sitruunan mehu, ½ sitruunan raastettu kuori, valkopippuri, suola, sokeri ja sinappi. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljy ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran.

Pese ja harjaa uudet perunat sekä kuivaa he huolellisesti. Halkaise perunat neljään osaan. Friteeraa perunat runsaassa rypsiöljyssä paistipannulla kaksi kertaa, jolloin niistä tulee rapeita ja maistuvia. Paista perunalohkoja ensimmäisellä kerralla noin 8 minuuttia ja anna perunoiden jäähtyä talouspaperin päällä. Paista perunalohkot toisella kerralla kauniin ruskeiksi. Valuta perunat talouspaperin päällä ja mausta suolalla.

Valmista japanilaistyylinen tempurataikina juuri ennen kuhafileiden friteerausta. Erottele keltuaiset ja kaada jääkylmä vesi niiden päälle kulhoon. Veden pitää ehdottomasti olla jääkylmää. Voit kylmentää veden pakastimessa. Sekoita keltuaisten rakenne rikki, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kuumenna öljy kattilassa. Leikkaa kuhafileet sopiviksi annospaloiksi. Upota kuhapalat taikinaan ja friteeraa kullanruskeiksi. Friteeraa muutama kuhapala kerrallaan. Nostele valmiit kuhapalat talouspaperin päälle ja ripottele sormisuolaa niiden päälle.

Viinilasillinen

Bestheim Pinot Gris Premium Reserve, Ranska. Alkon nro 909317, Hinta 13,49€.
Vaaleanviherkeltainen, kuiva, hapokas, hedelmäinen, aprikoosinen, hunajainen.

Ruppertsberger Imperial Cuvée Organic, Saksa. Alkon nro 947737. Hinta 10,99€.
Vaaleankeltainen, kuiva, hapokas, sitruksinen, viehkeän mineraalinen.

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: