Fast foodin perusidea on valmistaa ruoka asiakkaan eteen todella nopeasti. Tämän aasialaistyylisen kampasimpukka-annoksen kohdalla kysymys kuuluukin, voidaanko myös asiakkaalta vaatia hyviä refleksejä ja nopeutta saadakseen annoksen suuhunsa?
Fast food kampasimpukat aasialaisittain
- 8 kpl kampasimpukoita
- kirkastettua voita paistamiseen
- hyvälaatuista suolaa
- 2 kpl kananmunia
- 1 dl avokadoöljyä
- 2-3 dl oliiviöljyä
- ½ kpl lime
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 1 tl sinappia
- 3 tl wasabijauhetta
- 3 dl tuoreita suppilovahveroita
- 1 rkl voita
- 30 g kuivattuja suppilovahveroita
- 1 kpl punainen chilipaprika
- hyvälaatuista suolaa (esim. Maldon)
- vastarouhittua mustapippuria
- lehtipersiljasilppua
Lisää kampasimpukoiden pinnalle hieman Maldon-suolaa. Kampasimpukat paistetaan kuumalla kuparipannulla. Paistoaika 45 sekuntia / puoli. Käytä paistamiseen kirkastettua voita. Kuparipaistinpannun etuna on, että se saadaan tarpeeksi kuumaksi.
Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuaiset ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ tl valkopippuria, 1 tl suolaa sekä 1 tl sinappia. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljyt ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Lisää valmiiseen majoneesiin wasabijauhe ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
Kuumenna kasarissa voi ja lisää sinne hienonnetut suppilovahverot. Paahda kuivaksi ja rapeiksi. Lisää sienien joukkoon ripaus suolaa ja mustapippuria.
Halkaise kampasimpukat horisontaalisesti. Lisää alemman puoliskon päälle paahdettuja suppilovahveroita ja wasabi-majoneesia sekä asettele ylempi puolisko kanneksi. Koristele kampasimpukat murennetuilla kuivatuilla suppilovahveroilla, hienonnetulla chilillä ja lehtipersiljalla. Asettele rotanloukun päälle.
Samppanjalasillinen
MUMMin tunnetuin tuote on ehdottomast Cordon Rouge. Samppanjan tunnusmerkki on punainen poikkiraita, Ranskan kunnialegioonan nauha, joka ilmestyi MUMM Cordon Rouge pulloon 1875. Mumm Cordon Rouge on vuosikerraton samppanja, joka on sekoitus 77 eri viinistä laadukkailta tarhoilta, joista 7 on Grand Cru -luokiteltuja tarhoja.
Mumm Cordon Rouge Brut, Ranska. Alkon nro 008741. hinta 41,98€.
Erittäin kuiva, terhakkaan hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, hennon mineraalinen, kevyen paahteinen.
Mumm Le Rosé Champagne BrutMumm Brut Le Rosé, Ranska. Tilausvalikoima 930287. Hinta 54,98€.
Erittäin kuiva, keskihapokas, punamarjainen, sitruksinen, hienostunut.
Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja