Tartarpihvi on raakana syötävä pihvi. Friteeratut kaprikset saavat tartarin aivan uudelle tasolle. Frittikapristen valmistaminen onnistuu todella helposti. Itse pihvi maustetaan worcesterkastikkeella, tabascolla, sinapilla, pippurilla ja kapriksella.

Tartarpihvi ja friteeratut kaprikset (4 hlölle)
- 400 g naudan sisä-/ulkofileetä tai sisäpaistia
- 3 rkl worcesterkastiketta
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1 tl tabascoa
- 1 tl vastarouhittua mustapippuria
- 1½ tl suolaa
- 2 tl kapriksia
- 2 dl hienonnettua kevätsipulinvartta
- 1 dl maustamatonta majoneesia
- 1 prk (35g) kapriksia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- tilkka öljyä
- (1 dl raastettua parmesaania)
Tartarpihvin valmistaminen kotona on helppoa
Naudan sisä-/ulkofileestä tai paistista syntyy kotona helposti tartarpihvi. Puhdista lihasta kalvot ja jänteet. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi erittäin terävällä veitsellä. Mausta liha worcesterkastikkeella, sinapilla, tabascolla, mustapippurilla, suolalla, kapriksilla, hienonnetulla kevätsipulinvarrella ja majoneesilla.
Valuta pikku purkillinen kapriksia lävikössä. Pyörittele kaprikset vehnäjauhoissa. Lisää paistinpannulle tilkka (pari ruokalusikallista) öljyä ja kuumenna. Lisää paistinpannulle kaprikset ja paista niitä 4-5 minuuttia. Nostele friteeratut kaprikset talouspaperin päälle.
Muotoile lihasta pihvit lautasille muotin avulla. Raasta tartarpihvien päälle parmesaania. Lusikoi pihvien päälle friteerattuja kapriksia. Nauti salaatin ja ohuiden ruislastujen kera.

Viinilasillinen
Hewitson Baby Bush Mourvèdre, Australia. Alkon nro 448047. Hinta 17,02€.
Täyteläinen, keskitanniininen, boysenmarjainen, mausteinen, yrttinen.
Sette Vigne 7, Italia. Alkon nro 923907. Hinta 17,01€.
Täyteläinen, tanniininen, marjainen, mausteinen, tamminen.
Esporão Reserva, Portugali. Alkon nro 470667. Hinta 25,52€.
Täyteläinen, tanniininen, hapokas, metsämarjainen, mausteisen lämmin, hienostuneen tamminen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
