Paahdetut chili-kukkakaalit

10.7.2019

Paahdetut chili-kukkakaalit
17 arviota - 4.7

Paahdettujen chili-kukkakaalien valmistaminen sujuu helposti uunissa tai grillissä. Suolaisenmakea chilikastike hierotaan kukkakaalien pintaan. Tämä herkku on pakko kokeilla!

 

Paahdetut chili-kukkakaalit (4 hlölle)

  • 2 kpl kukkakaaleja
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 4 rkl tomaattipyree
  • 1 punainen chili paloiteltuna
  • 4 rkl soijaa
  • 2 rkl maissijauhoja
  • 1 dl ananasmehua

Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, tomaattipyree, chilipalat ja soija. Sekoita maissijauhot hyvin ananasmehuun ja kaada ohuena nauhana kattilaan. Anna kiehua hymyillen 5 minuuttia.

Laita puolitetut kukkakaalit vuokaan. Valele chili-hapanimeläkastike kukkakaalien päälle. Paista kukkakaaleja grillissä tai uunin ylätasolla 230C noin 15-20 minuuttia kukkakaalien koon mukaan. Kokeile kypsyyttä välillä haarukalla. Kukkakaalien pitää jäädä hieman napakoiksi.

Viinilasillinen

Torres Santa Digna Riesling Reserva, Chile. Alkon nro 572757. Hinta 11,28€.
Kuiva, hapokas, sitruunainen, aprikoosinen, petrolinen, kukkainen, mausteinen.

Gisselbrecht Riesling Tradition, Ranska. Alkon nro 544397. Hinta 12,29€.
Kuiva, hapokas, sitruunainen, persikkainen, ananaksinen, kukkainen.

Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: