Juhlat Kasvisruoka Reseptit Yleinen

Valkosipulinen kantarellikeitto

4.9/5 - (20 votes)

Runsaalla valkosipulilla maustettu kantarellikeitto on hurmaavan makuista. Voit valmistaa keittoa ympäri vuoden kuivatuista kantarelleista. Kuivattujen kantarellien maku on huomattavasti intensiivisempi tuoreisiin verrattuna.

Kuivatuista kantarelleista syntyy maistuva keitto

Pieni käsin kuivatut kantarellin pieniksi. Liota niitä kasvisliemessä puoli tuntia.

Kuori sipuli ja valkosipulit. Leikkaa ne kuutioiksi. Kuullota kattilassa sipulikuutioita oliiviöljyssä 5 minuuttia. Lisää kattilaan kasvisliemi ja kantarellit, kantarellifondi, tomaattipyree, timjami, mustapippuri ja sokeri. Keitä keittoa kasaan puoli tuntia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella samettiseksi. Vatkaa lopuksi ranskankerma keittoon ja kiehuta nopeasti.

2u Duas Uvas, Portugali. Alkon nro 911727. Hinta 8,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, mustaherukkainen, karpaloinen, paahteinen, mausteinen.

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir, Chile. Alkon nro 405567. Hinta 20,98€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, vadelmainen, karpaloinen, kevätkukkainen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close