Runsaalla valkosipulilla maustettu kantarellikeitto on hurmaavan makuista. Voit valmistaa keittoa ympäri vuoden kuivatuista kantarelleista. Kuivattujen kantarellien maku on huomattavasti intensiivisempi tuoreisiin verrattuna.
Valkosipulinen kantarellikeitto (4-6 hlölle)
- 3 dl kuivattuja kantarelleja
- 1 l kasvislientä
- 1 kpl sipuli
- 5 kpl isoja valkosipulinkynsiä
- 3 rkl kantarellifondia
- 2 rkl Mutti tuplakonsensoitua tomaattipyreetä
- 1 dl tuoretta timjamia silputtuna
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl sokeria
- 1 prk (150g) ranskankermaa
- tilkka oliiviöljyä
- suolaa
Kuivatuista kantarelleista syntyy maistuva keitto
Pieni käsin kuivatut kantarellin pieniksi. Liota niitä kasvisliemessä puoli tuntia.
Kuori sipuli ja valkosipulit. Leikkaa ne kuutioiksi. Kuullota kattilassa sipulikuutioita oliiviöljyssä 5 minuuttia. Lisää kattilaan kasvisliemi ja kantarellit, kantarellifondi, tomaattipyree, timjami, mustapippuri ja sokeri. Keitä keittoa kasaan puoli tuntia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella samettiseksi. Vatkaa lopuksi ranskankerma keittoon ja kiehuta nopeasti.
Viinilasillinen
2u Duas Uvas, Portugali. Alkon nro 911727. Hinta 8,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, mustaherukkainen, karpaloinen, paahteinen, mausteinen.
Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir, Chile. Alkon nro 405567. Hinta 20,98€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, vadelmainen, karpaloinen, kevätkukkainen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja