Tämä klassinen alkupala saa makunsa ohuiksi viipaloidusta, kypsentämättömästä lihasta tai kalasta, joka viimeistellään aromaattisella öljypohjaisella kastikkeella. Tonnikala-carpaccio on erityisen helppo valmistaa – ja lopputulos on taivaallisen raikas. Täydellinen valinta kevyeksi herkuksi, joka tekee vaikutuksen niin arjessa kuin juhlassakin!

Aromipajan tonnikala carpaccio (4 hlölle)
- 250 g tuoretta tonnikalaa
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ dl sitrus-balsamicoa
- 2 tl sitruunanmehua
- rouhittua mustapippuria
- suolaa
- 2 dl rucolanversoja
Tonnikala carpaccio on suussa sulava alkupala
Leikkaa tuoreesta tonnikalasta ohuita viipaleita. Asettele viipaleet tarjoiluvadille. Ripottele tonnikalan päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Anna maustua viileässä 15 minuuttia.
Sekoita oliiviöljy, sitrus-balsamico ja sitruunanmehu. Kaada maustekastike tonnikalaviipaleiden päälle ja siirrä annos maustumaan 15 minuutiksi jääkaappiin.
Viimeistele tonnikala-carpaccio rucolanversoilla.

Viinilasillinen
Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,99€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 16,49€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, mielyttävän mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
