Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Tonnikalacarpaccio on helppo valmistaa

4.9/5 - (35 votes)

Tämä klassinen alkupala saa makunsa ohuiksi viipaloidusta, kypsentämättömästä lihasta tai kalasta, joka viimeistellään aromaattisella öljypohjaisella kastikkeella. Tonnikala-carpaccio on erityisen helppo valmistaa – ja lopputulos on taivaallisen raikas. Täydellinen valinta kevyeksi herkuksi, joka tekee vaikutuksen niin arjessa kuin juhlassakin!

  • 250 g tuoretta tonnikalaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ dl sitrus-balsamicoa
  • 2 tl sitruunanmehua
  • rouhittua mustapippuria
  • suolaa
  • 2 dl rucolanversoja

Tonnikala carpaccio on suussa sulava alkupala

Leikkaa tuoreesta tonnikalasta ohuita viipaleita. Asettele viipaleet tarjoiluvadille. Ripottele tonnikalan päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Anna maustua viileässä 15 minuuttia.

Sekoita oliiviöljy, sitrus-balsamico ja sitruunanmehu. Kaada maustekastike tonnikalaviipaleiden päälle ja siirrä annos maustumaan 15 minuutiksi jääkaappiin.

Viimeistele tonnikala-carpaccio rucolanversoilla.

Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,99€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 16,49€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, mielyttävän mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja