Helppotekoinen tomaattipohjainen kana-gnocchivuoka on arjen pelastus. Gnoccheja ei tarvitse erikseen kypsentää. Samalla voit valmistaa vaikka tupla-annoksen!
Tomaattinen kana-gnocchivuoka (4-6 hlölle)
- 500 g kanan rintafilee
- 500 g tuore perunagnocchi
- 1 kpl sipuli
- 2-3 kpl valkosipulinkynsiä
- 500 g Mutti paseerattu tomaatti
- 200 g herkkusieniä
- 1 dl valkoviiniä
- 3 rkl kanafondia
- 2 rkl sitruunananmehua
- 1 tl mustapippuria
- 200 g lehtikaalia
- suolaa
- oliiviöljyä paistamiseen
Herkullinen kana-gnocchivuoka on arjen pelastus
Kuori ja pilko sipulit pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kanan rintafileistä peukalon pään kokoisia paloja. Kuullota sipulikuutioita padassa oliiviöljyssä viisi minuuttia. Nosta lieden lämpötilaa ja paista kanapaloihin kaunis väri pintaan. Lisää pataan paseerattu tomaatti, viipaloidut herkkusienet, valkoviini, kanafondi, sitruunanmehu ja mustapippuri. Anna kastikkeen kiehua 15 minuuttia välillä hämmentäen. Mausta suolalla. Kastikkeen kuuluu maistua hieman ylisuolaiselta, sillä se maustaa gnocchit.
Poista lehtikaalista kova keskiruoti. Revi lehtikaalit pieniksi paloiksi. Lisää pataan lehtikaalit ja gnocchit. Kypsennä pataa uunissa +180°C noin 40 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin värinen. Anna padan levätä hetki ennen tarjoilua.
Viinilasillinen
Castillo de Molina Pinot Noir Gran Reserva, Chile. Alkon nro 455377. Hinta 11,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karpaloinen, mausteinen, hennon yrttinen.
Chavin Cabernet Sauvignon, Ranska. Alkon nro 463337. Hinta 9,98€.
Täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, luumuinen, vadelmainen, kukkainen.