Todella herkullinen salaatti valmistuu käden käänteessä mehevistä kirsikkatomaateista, bufala mozzarellasta, raparperi-balsamicokastikeesta ja rucolanversoista. Kannattaa varoa, sillä salaatti voi viedä sydämesi!

Raparperi-balsamicolla maustettu tomaatti-mozzarellasalaatti (4 hlölle)
- 500 g (2 rasiaa) kirsikkatomaatteja
- 2 kpl Mozzarella di bufala palloja
- 100 g raparperia kuorittuna
- ½ dl sokeria
- 1 dl vettä
- ½ dl paksua balsamicokastiketta
- 1 rkl sitruunamehua
- 2d l Mimis rucolan versoja
- loraus oliiviöljyä
Raparperi-balsamico on syntisen hyvää
Kuori raparperit ja leikkaa ne paloiksi. Keitä paloja sokerilla maustetussa vedessä 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Soseuta raparperikastike sauvasekoittimella samettiseksi. Siivilöi kastike siivilän läpi painelemalla sitä ruokalusikalla. Jäähdytä paparperikastike jääkaapissa. Sekoita jäähtyneeseen raparperikastikeeseen balsamicokastike ja sitruunamehu.
Pese ja kuivaa kirsikkatomaatit. Halkaise tomaatit. Valuta mozzarellat ja halkaise ne. Jokaiseen annokseen tulee puolikas mozzarellapallo. Annostele lautasten keskelle puolikas mozzarella ja sen ympärille tomaatit. Lisää annoksiin runsaasti raparperi-balsamicokastiketta. Viimeistele annokset rucolanversoilla ja lorauksella hyvälaatuista oliiviöljyä.

Viinilasillinen
Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.
Mud House Sauvignon Blanc Rosé, Uusi-Seelanti. Alkon nro 940957. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mustaherukkainen, hennon herukanlehtinen.
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,99€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi
