Tartarpihvi on raakana syötävä pihvi. Pihvi maustetaan worcesterkastikkeella, tabascolla, sinapilla, pippurilla, suolalla, kapriksilla ja ruohosipulilla. Tartar viimeistellään graavatulla keltuaisella ja nokareella majoneesia. Makuelämys on taattu!
Tartarpihvi (4 hlölle)
- 400 g naudan ulkofileetä tai sisäpaistia
- 2 rkl worcesterkastiketta
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1 tl tabascoa
- 1 tl vastarouhittua mustapippuria
- 1 tl hyvälaatuista suolaa
- 1 dl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
- 50 g kapriksia
Graavattu keltuiainen
- 4 kpl kananmunia
- 100 g hienoa merisuolaa
- 100 g sokeria
- 1 dl maustamatonta majoneesia
- paahdettua leipää
Graavattu raastettu keltuainen viimeistelee makuelämyksen
Puhdista lihasta kalvot ja jänteet. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi erittäin terävällä veitsellä. Mausta liha ruohosipulilla, kapriksilla, sinapilla, worcesterkastikkeella, tabascolla, mustapippurilla ja suolalla.
Erottele keltuaiset varovasti. Sekoita kulhossa suolasokeriseos. Levitä suola-sokeriseosta kannellisen rasian pohjalle ja paina kevyesti normilla seokseen neljä kuoppaa. Nosta keltuaiset koloihin ja ripottele loppu suolasokeriseos keltuaisten päälle. Keltuaisten pitäisi peittyä kokonaan. Anna keltuaisten graavaantua jääkaapissa 3 vuorokautta.
Nosta keltuaiset pois suolasokeriseoksesta ja pese ne kylmän veden alla varovasti. Kuivaa keltuiaset talouspaperilla. Kuumenna uuni 60 asteeseen. Laita keltuaiset leivinpaperin päälle ja kuivaa niitä luukku pienesti raollaan noin 2-3 tuntia välillä käännellen.
Muotoile lihasta pihvit lautasille ja lisää päälle niiden päälle nokare majoneesia. Raasta microplane-raastimella kananmunan keltuaista tartarpihvin päälle. Nauti paahdetun leivän kera!
Viinilasillinen
Mommessin Morgon Côte du Py, Ranska. Alkon nro 470377. Hinta 18,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, herukkainen, kukkainen.
Kuvat ja tekstit: Mikko Niemi / Aromipaja