Juhlat Liharuoka Reseptit Yleinen

Tartar maistuu graavatun keltuaisen kera

4.9/5 - (20 votes)

Tartarpihvi on raakana syötävä pihvi. Pihvi maustetaan worcesterkastikkeella, tabascolla, sinapilla, pippurilla, suolalla, kapriksilla ja ruohosipulilla. Tartar viimeistellään graavatulla keltuaisella ja nokareella majoneesia. Makuelämys on taattu!

Tartarpihvi (4 hlölle)

  • 400 g naudan ulkofileetä tai sisäpaistia
  • 2 rkl worcesterkastiketta
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1 tl tabascoa
  • 1 tl vastarouhittua mustapippuria
  • 1 tl hyvälaatuista suolaa
  • 1 dl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
  • 50 g kapriksia

Graavattu keltuiainen

  • 4 kpl kananmunia
  • 100 g hienoa merisuolaa
  • 100 g sokeria
  • 1 dl maustamatonta majoneesia
  • paahdettua leipää

Graavattu raastettu keltuainen viimeistelee makuelämyksen

Puhdista lihasta kalvot ja jänteet. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi erittäin terävällä veitsellä. Mausta liha ruohosipulilla, kapriksilla, sinapilla, worcesterkastikkeella, tabascolla, mustapippurilla ja suolalla.

Erottele keltuaiset varovasti. Sekoita kulhossa suolasokeriseos. Levitä suola-sokeriseosta kannellisen rasian pohjalle ja paina kevyesti normilla seokseen neljä kuoppaa. Nosta keltuaiset koloihin ja ripottele loppu suolasokeriseos keltuaisten päälle. Keltuaisten pitäisi peittyä kokonaan. Anna keltuaisten graavaantua jääkaapissa 3 vuorokautta.

Nosta keltuaiset pois suolasokeriseoksesta ja pese ne kylmän veden alla varovasti. Kuivaa keltuiaset talouspaperilla. Kuumenna uuni 60 asteeseen. Laita keltuaiset leivinpaperin päälle ja kuivaa niitä luukku pienesti raollaan noin 2-3 tuntia välillä käännellen.

Muotoile lihasta pihvit lautasille ja lisää päälle niiden päälle nokare majoneesia. Raasta microplane-raastimella kananmunan keltuaista tartarpihvin päälle. Nauti paahdetun leivän kera!

Viinilasillinen

Mommessin Morgon Côte du Py, Ranska. Alkon nro 470377. Hinta 18,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, herukkainen, kukkainen.

Kuvat ja tekstit: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close